Royal Caribbean verkoopt Legend of the Seas aan Thomson Cruises

Legend of the Seas
Legend of the Seas

Royal Caribbean Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Britse cruiserederij Thomson Cruises over de verkoop van het cruiseschip Legend of the Seas. De overgang zal plaatsvinden in de lente van 2017. De laatste cruise van het schip voor Royal Caribbean International staat gepland op 13 maart 2017. Daarna zullen alle officieren en bemanningsleden worden ondergebracht op andere schepen in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij.

De Legend of the Seas is gebouwd bij Chantier’s de L’Atlantique, heden STX France, in het Franse St. Nazaire. In 1995 kwam het in de vaart voor Royal Caribbean International. Het schip heeft een brutotonnage van 69.130 en een capaciteit van 1.832 passagiers (dubbele bezetting) en 726 bemanningsleden. De Legend of the Seas gaat bij Thomson Cruises varen onder de naam TUI Discovery 2. Het wordt daar weer herenigd met zusterschip Splendour of the Seas dat binnenkort als TUI Discovery wordt gelanceerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!