Cruisereiziger
Doop

Spitsbergen van Hurtigruten wordt gedoopt onder middernachtzon

MS Spitsbergen
MS Spitsbergen

Het nieuwe schip van Hurtigruten, de Spitsbergen, zal op woensdag 6 juli worden gedoopt in het Noorse Svolvaer in Lofoten onder de middernachtzon. Het is de de eerste keer in de historie van de Noorse rederij dat een dergelijke ceremonie plaatsvindt in dit natuurverschijnsel. Voor de gelegenheid zullen de zusterschepen Richard With en Midnatsol de Spitsbergen bijstaan. Er is voor Lofoten gekozen omdat het een van de hoogtepunten is van de reizen van Hurtigruten sinds 1893.

Het is vernoemd naar het grootste eiland van de gelijknamige archipel in de Noordelijke IJszee, zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen. Het MS Spitsbergen zal de routes van het MS Midnatsol in het winterseizoen 2016/2017 gaan varen. Het schip (7.000 ton) is in 2009 in Portugal gebouwd als ferry met de naam Atlantida voor gemotoriseerd verkeer en passagiers tussen Portugal en de Azoren. Het is echter nooit in gebruik genomen. Na een uitgebreide renovatie gaat het plaats bieden aan 320 passagiers in 180 hutten.

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!