Meer cruisemaatschappijen mijden Istanbul na aanslag

In verband met de terroristische aanslag op het Atatürk-vliegveld in Istanbul waarbij 41 mensen op het leven kwamen en 239 gewonden vielen heeft Celebrity Cruises besloten om alle aankomende bezoeken van haar cruiseschepen aan de Turkse stad te annuleren. Hiervoor in de plaats zal het uitwijken naar Pireaus in Griekenland. Vanwege dezelfde reden zal ook het cruiseschip Seabourn Odyssey van Seabourn aanstaande vrijdag niet haar eerstvolgende cruise starten in Istanbul maar in Pireaus. De luxe rederij bekijkt nog of ook andere bezoeken aan Istanbul later dit jaar worden gecancelled.

Holland America Line, Cunard, Princess Cruises, Windstar Cruises en Silversea Cruises hebben de komende maanden ook stops gepland in Istanbul. Zij houden de situatie in Turkije nauwlettend in de gaten en staan in continue contact met alle betrokken autoriteiten. Indien er wijzigingen in de routes dienen te worden doorgevoerd zullen de gasten en hun reisagenten hiervan zo spoedig mogelijk worden geinformeerd. NCL, MSC Cruises, Costa Cruises, Disney Cruise Line, Crystal Cruises, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises hebben eerder al besloten om Turkije in 2016 niet meer aan te doen.

Bron: USA Today/CruiseCritic

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!