Cruisereiziger
Uncategorized

State-of-the-art medische zorg op cruiseschepen AIDA Cruises

Pressetermin Kooperationsunterzeichnung AIDA Cruises und Universitätsmedizin Rostock im Bereich Telemedizin am 5.7.2016AIDA Cruises is een samenwerking aangegaan met de Rostock University Medical Center op het gebied van telegeneeskunde als belangrijk onderdeel van de primaire medische verzorging aan boord. Het doel is om de bijzondere kennis van de universiteit naar elk schip in de vloot van de Duitse rederij te brengen op de lange termijn, te beginnen met radiologie. De 11 schepen varen over de gehele wereld. Via een satellietverbinding kunnen de scheepsdoctoren in contact staan met radiologen in het universitair medisch centrum, ongeacht de plaats waar het schip zich bevindt. Ze kunnen rontgenfotos verzenden over lange afstanden, telefonische conferenties houden en diagnoses uitwisselen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

De ziekenhuizen aan boord zijn goed uitgerust en bieden de medische staf in staat om onderzoeksmethoden met beeld, zoals echo’s en rontgenfoto’s te maken. De resultaten worden vervolgens verzonden naar specialisten van het Instituut voor diagnostische en interventionele radiologie in Rostock die hun expertise inzetten voor verder onderzoek en analyse van de bevindingen. Dit teleradiologie project is uniek in Duitsland. ‘De Rostock University Medial Center heeft veel expertise in telemedische toepassingen, waar we vanaf heden gebruik van gaan maken ten dienste van onze gasten en bemanningsleden’, zegt Dr. Jens Tulsner, Vice President Medical bij AIDA Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!