Cruisereiziger
Bestemmingen

Video: Disney Wonder als eerste cruiseschip door uitgebreide Panamakanaal

Het cruiseschip Disney Wonder heeft zaterdagochtend historie geschreven door als eerste passagiersschip door het uitgebreide Panamakanaal te varen. De doortocht door de nieuwe Agua Clara Locks maakte onderdeel uit van een 15-daagse ‘Westbound Panama Canal’ cruise van het schip van Disney Cruise Line vanuit Port Canaveral (Florida) naar San Diego (Californie). Een sleepboot trok de 2.400 passagiers tellende Disney Wonder (83.000 brutoton) door de nieuwe sluizen van het 81 kilometer lange Panamakanaal, die de Caraibische Zee verbindt met de Grote Oceaan.

Zie onder beelden van de passage:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!