Cruisereiziger
BestemmingenExcursiesReisverslag

Live bij Hamburg Cruise Days: het festivalterrein en Grand Parade

Dit weekend vindt de zesde editie van Hamburg Cruise Days plaats. De naar verwachting meer dan een half miljoen bezoekers gaan tot en met zondag genieten van 10 cruiseschepen op Europa’s grootste cruise-evenement. Daarnaast zijn er elke avond festiviteiten en drie dagen lang zijn er langs de kade van de Elbe vijftien Thema-eilanden die ingaan op de verschillende cruise-aspecten.

Cruisereiziger.nl is op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement en zal dagelijks verslag doen.

In de morgen bekijk ik de Elbphilharmonie, het pronkstuk van de stad Hamburg. Het imposante gebouw wordt aan drie zijden omringd door water en bevat 3 concertzalen, restaurant, hotel en de naar men zegt duurste appartementen van de stad. Sinds de opening in november 2016 hebben bijna 5 miljoen mensen het gebouw bezocht. Binnen mag je overal kijken en zijn vooral de uitzichtplatforms die helemaal rondom het gebouw gaan, zeer populair.

Het festivalterrein vormt de kade langs de rivier de Elbe. Vanaf de Hafencity Cruise Center tot en met de terreinen nabij de Landungsbrücken presenteren rederijen zich. Elke rederij heeft een thema-eiland tot zijn beschikking die ze naar eigen wens mogen inrichten. De wereld van een cruiseschip op zee wordt als het ware naar binnen getrokken. Vooral bij rederij AIDA Cruises is dit goed gelukt. Op het kleine festivalterrein van AIDA kan je genieten van een beachclub met loungesets en strandstoelen, is er een speelplek voor de kinderen en kan je een hut bekijken met balkon. Elders op het terrein staat bovendien een Escape Room van AIDA. Dit zal namelijk op hun allernieuwste schip, de AIDAnova, worden gebouwd.

Verderop bij Norwegian Cruise Line staat het nieuwe concept van Premium All-inclusive centraal. De met gas gevulde ballonnen gaan hard. Kinderen maar ook menig volwassene loopt op het festivalterrein met de ‘Norwegian Jade’ rond. Dit schip ligt bij Cruise Center Altona en zal ‘s avonds meedoen met de parade.  Costa Cruises heeft net als AIDA, een groot aantal strandstoelen laten neerzetten. Bij TUI Cruises zijn er tal van virtuele mogelijkheden om je cruiseschip te bekijken.

Bij MSC Cruises en Hapag Lloyd gaat het er rustiger aan toe. Alhoewel de muziek bij MSC me wel in Caribische sferen brengt. Bij een donatie van UNICEF mag je bij MSC Cruises in een kleine luchtballon mee de lucht in. Hapag Lloyd stuurt op gezette tijden gasten de lucht in met een diner ‘in the sky’.

Als de schemering valt, wordt het druk op de Elbe. Liefst zes cruiseschepen gaan meedoen aan de parade en zij worden door de loodsboten in positie gebracht. De Norwegian Jade, MSC Preziosa, AIDAprima, EUROPA en EUROPA 2 worden gemanoeuvreerd. Havenmeester Jörg Pollemann en zijn team hebben de maximale capaciteit benut en daardoor kunnen er zes schepen meedoen.

Later in de avond blijkt dat nr. 6, Mein Schiff 3, niet kan deelnemen aan de parade vanwege een technische storing. Ondanks deze hele kleine tegenslag, genieten duizenden mensen van de parade. Aan boord van deze schepen kijken 17.000 mensen mee, zwaaiend met hun blauwe lampjes.

 

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)