Cruisereiziger
Testvaart

MSC Seaside sluit ook tweede zeetest succesvol af

MSC Seaside

Het nieuwe cruiseschip MSC Seaside van MSC Cruises heeft deze week ook haar tweede zeetest succesvol afgerond. Zondag 10 september vertrok ‘het schip dat de zon volgt’ vanuit het afbouwdok van Fincantieri in Monfalcone om daar 3 dagen later weer terug te keren. De eerste zeetest vond eind augustus plaats. Tijdens de twee proefvaarten in de Adriatische Zee werden o.a. de voortstuwing, snelheid, manoeuvreerbaarheid, stabilisatoren en veiligheidsvoorzieningen van het schip uitgebreid getest.

In de komende 2,5 maanden zullen de laatste werkzaamheden plaatsvinden voordat het grootste cruiseschip ooit gebouwd door Fincantieri op 29 november wordt overgedragen aan de rederij tijdens een vlaggenceremonie. Op 1 december staat de eerste cruise gepland, een 21-daagse cruise van Triest naar Miami. Op 21 december 2017 vindt de doop van de MSC Seaside plaats in PortMiami.

Cruisereiziger bezocht recent Monfalcone voor een exclusief voorproefje van de MSC Seaside.  Klik hier voor ons verslag.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!