Cruisereiziger
BestemmingenRoutewijziging

MSC Cruises kondigt aangepaste Caribbean vaarroutes aan

MSC Opera blijft naar Cuba gaan

MSC Cruises kondigt enkele routewijzigingen aan in de Caribische bestemmingen. De geplande vier schepen blijven varen in het Caribisch gebied. Ook de MSC Seaside zal in december 2017 daar nog steeds gaan varen. MSC Cruises werkt nauw samen met overheden en andere instanties in de getroffen gebieden van het Caribisch gebied en houdt nauwlettend de toegankelijkheid van deze gebieden in de gaten.

De huidige vaarroutes met de MSC Divina, MSC Fantasia en MSC Seaside in het Caribisch gebied zijn geactualiseerd met een reeks van alternatieve Caribische bestemmingen:

MSC Divina

De drie Oostelijke Caribbean vaarroutes van de MSC Divina, welke op 30 september 2017, 14 oktober 2017 en 28 oktober 2017 vertrekken, met voorheen Philipsburg (St. Maarten) en San Juan (Puerto Rico) als stop, zullen de volgende havens in de Westelijke Caribbean aandoen:

Met ingang van de vaarroute met vertrek op 11 november 2017 vanuit Miami, zal de 8-daagse Oostelijke Caribbean afvaarten per MSC Divina St. John (Antigua en Barbuda) aandoen in plaats van Philipsburg (St. Maarten).

Voor de langere Caribbean afvaarten per MSC Divina, met vertrek vanuit Miami in januari en februari 2018, zal de vaarroute als volgt zijn:

  • Vertrek 3 januari 2018: Oranjestad (Aruba) en Willemstad (Curaçao) in plaats van Road Town/Tortola (Britse Maagdeneilanden) en Basseterre (St. Kitts & Nevis)
  • Vertrek 25 januari 2018: San Juan (Puerto Rico) vervangt Philipsburg (St. Maarten)
  • Vertrek 15 februari 2018: San Juan (Puerto Rico), Bridgetown (Barbados) en Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) in plaats van Philipsburg (St. Maarten), Road Town/Tortola (Britse Maagdeneilanden) en St. John (Antigua en Barbuda).

MSC Fantasia

Vanaf 25 november en voor de rest van het seizoen zal de MSC Fantasia op haar 8-daagse Franse Antillen cruises met vertrek vanuit Fort de France (Martinique) en Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) La Romana (Dominicaanse Republiek) aandoen in plaats van Road Town/Tortola (Britse Maagdeneilanden) en Basseterre (St. Kitts & Nevis) in plaats van Roseau (Dominica). Daarnaast zal er een extra zeedag Philipsburg (St. Maarten) vervangen.

MSC Seaside

De 21-daagse afvaart met vertrek op 1 december 2017 naar de Caribische wateren zal de MSC Seaside Tenerife (Spanje) aandoen in plaats van Roadtown/Tortola (Britse Maagdeneilanden) en Saint John (Antigua & Barbuda) vervangt Philipsburg (St. Maarten).

De afvaart met vertrek op 23 december 2017, vanuit Miami, zal de MSC Seaside St. Johns (Antigua & Barbuda) aandoen in plaats van Philipsburg (St. Maarten) voor haar Oostelijke Caribbean vaarroutes. De Westelijke Caribbean cruises blijven ongewijzigd.

MSC Opera en MSC Armonia

De cruises met vertrek vanuit Havana (Cuba) van de MSC Opera en MSC Armonia blijven ongewijzigd met aantrekkelijke bestemmingen zoals Montego Bay (Jamaica), Georgetown (Kaaiman Eilanden) en Cozumel (Mexico).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)