Cruisereiziger
BouwMaidentripMuntceremonieNieuwe cruiseschepen

Costa Venezia wordt eerste nieuwbouw Costa Cruises voor Chinese markt

Woensdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de traditionele muntceremonie plaatsgevonden voor het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises, Costa Venezia. Het wordt het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat speciaal wordt gebouwd en ontworpen voor de Chinese markt. Oplevering staat gepland in 2019. Tijdens de ceremonie werd een herdenkingsmunt officieel in de kiel van het schip gelegd als symbool van geluk en voorspoed voor haar bemanning en passagiers tijdens haar toekomstige reizen. Het evenement, dat Italië en China bij elkaar bracht, werd bijgewoond door overheidsambtenaren, handelspartners en afgevaardigden van Costa Cruises.

De Costa Venezia krijgt een brutotonnage van 135.500 en 2.116 hutten voor in totaal 5.260 passagiers. Het design van het schip zal speciaal in het teken staan van de stad Venetië. Chinese gasten zullen genieten van een ‘virtuele’ reis in Venetië met eten, kunst, muziek en entertainment. ‘s Avonds kunnen zij deelnemen aan een bijzondere versie van het Carnaval van Venetië, het beroemde festival van de stad, bekend om zijn excentrieke maskers.

De inaugurele cruise van de Costa Venezia vertrekt begin maart 2019 vanuit Trieste naar Shanghai met stops in Griekenland, Israel, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisie, Vietnam en Japan. Het treedt daarmee in de voetsporen van Marco Polo’s bekende reizen tussen Italie en China. Deze eerste cruise zal ook beschikbaar zijn voor Europese gasten.

Het tweede schip dat speciaal wordt gebouwd voor Chinese gasten, zusterschip van de Costa Venezia, zal door Fincantieri in 2020 worden opgeleverd. Naast Costa’s nieuwe schepen voor Azie staan er ook nog twee nieuwe schepen voor Costa Cruises gepland met oplevering voor 2021. Dit worden de eerste cruiseschepen op zee die volledig worden aangedreven door LNG. Ze worden gebouwd op de scheepswerven van de Duitse scheepsbouwer Meyer.

Met de komst van de Costa Venezia zal Costa Cruises het cruiseschip Costa Fortuna, een van de vijf schepen van Costa die momenteel actief zijn in Azië, repositioneren. De Costa Fortuna keert terug naar de Middellandse Zee, zodat de rederij in deze regio meer opties krijgt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!