Cruisereiziger
Bestemmingen

Caribbean Princess als eerste Post-Panamax cruiseschip door nieuwe Panamakanaal

Caribbean Princess is eind oktober voor het eerst als Post-Panamax cruiseschip door de nieuwe sluizen van het Panamakanaal gevaren. Meer dan 3000 gasten aan boord gingen op het schip door de nieuwe Agua Clara sluizen die in juni 2016 geopend zijn. Met Post-Panamax wordt aangegeven dat deze schepen niet door het oude Panamakanaal kunnen varen.

De lengte en breedte van het oude Panamakanaal waren voor veel schepen een grote beperkende factor. Schepen die langer dan 294 meter en breder dan 32,3 meter zijn, kunnen namelijk niet door het oude kanaal. De Caribbean Princess was met haar 290 meter lengte en 36 meter breedte te groot.

De Caribbean Princess zal nog 12 maal dit cruiseseizoen door het Panamakanaal gaan vanuit Fort Lauderdale. Bij deze cruises bezoek je onder andere Jamaica, Costa Rica en Colombia.

Caribbean Princess kreeg een miljoenen dollar kostende renovatie in het voorjaar en bezocht toen daarna Rotterdam.

Cruises op de Caribbean Princess zijn onder andere boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)