Cruisereiziger
LNGMilieuUncategorized

Nog 365 dagen tot de lancering van het eerste LNG cruiseschip: AIDAnova

AIDA Cruises is het aftellen begonnen tot de lancering van haar nieuwste cruiseschip AIDAnova. Over exact 365 dagen, op 2 december 2018, komt s’ werelds eerste cruiseschip in de vaart dat volledig zal opereren op LNG. Het kan draaien op de momenteel meest milieuvriendelijke en emmissiearme fossiele brandstof met dank aan de vier dual-fuel motoren.

Haar inaugurele seizoen start begin december 2018 in Hamburg met bestemming Gran Canaria op de Canarische Eilanden. Daarvandaan gaat het 7-daagse cruises varen. Er kan reeds worden geboekt. In het voorjaar van 2021 krijgt de AIDAnova een zusje, ook met een brutotonnage van 180.000 en een capaciteit van 2.600 passagiers.

Zaterdagmiddag zal omstreeks 14:00 uur de tweede en laatste module van de machinekamer van de AIDAnova worden verscheept van de Neptun werf in Rostock Warnemünde naar de Meyer scheepswerf in Papenburg. Het tweede drijvende deel is 120 meter lang en 42 meter breed. Het vier dekken grote component bevat de 3 LNG-tanks voor de AIDAnova.

Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!