Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenMaidencallStormen

Sint-Maarten ontvangt eerste cruiseschip na orkaan Irma

Sint Maarten ontving maandag het eerste cruiseschip sinds dat het begin september hard werd getroffen door orkaan Irma. Een mijlpaal voor het eiland dat druk bezig is met de wederopbouw waar de toeristenindustrie een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Viking Sea van Viking Ocean Cruises maakte een eind aan een periode van enkele maanden waarin er door de aangerichte schade geen cruiseschepen konden aanmeren in de haven van Sint Maarten.

De 1.000 passagiers werden enthousiast ontvangen door de lokale autoriteiten met o.a. een groot spandoek, armbandjes met de tekst #SXMstrong, een steeldrumband, steltenlopers, danseressen en een officiele ceremonie aan boord. Er vond toezicht plaats door de politie waaronder Nederlandse agenten. Eenzelfde hartelijke ontvangst staat de komende periode gepland voor de volgende cruiseschepen Marella Discovery (5 december) en Grandeur of the Seas (17 december).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!