Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenCruiseterminal

Felison Terminal sluit 2017 af met Saga Sapphire

De Felison Terminal in IJmuiden ontving woensdag haar laatste (verwachte) cruiseschip van het jaar. De Saga Sapphire van Saga Cruises arriveerde ‘s middags rond 13:00 uur bij de cruiseterminal en koos na 21:30 uur, 1,5 uur later dan oorspronkelijk gepland, weer het ruime sop richting Zeebrugge. De Saga Sapphire is bezig aan een 6-daagse ‘Continental Christmas Markets’ cruise van en naar Southampton met naast de genoemde stops ook nog Bremerhaven (Duitsland) op het programma.

Het volgende cruiseschip dat IJmuiden zal aandoen is de Albatros van Phoenix Reisen op 5 april 2018. In totaal staan er voor volgend jaar 26 cruiseschepen gepland. Exact de helft van de aanlopen komt op naam van de AIDAsol van AIDA Cruises. Hoogtepunten zijn de ontvangst op 2 mei van 3 cruiseschepen Zenith (Pullmantur Cruises), AIDAmar en AIDAsol, de turn around op 9 juni van de Seabourn Ovation tijdens haar inaugurele seizoen en de cruisecall van de Seven Seas Explorer (Regent Seven Seas Cruises), het meest luxueuze cruiseschip ter wereld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!