Cruisereiziger
BestemmingenTe water lating

Holland America Line viert tewaterlating Nieuw Statendam bij Fincantieri

In december heeft de officiële tewaterlating plaatsgevonden van de Nieuw Statendam in de Marghera scheepswerf van Fincantieri. De tewaterlating is na de muntceremonie op 6 december 2017 de volgende mijlpaal in de bouw van het schip. Speciaal voor deze gelegenheid werd een emmertje van het eerste water aangeboden aan de kapitein in een kristallen fles.

Vanaf december zijn de bouwers bezig met het inrichten van de Nieuw Statendam dat tot en met het najaar van 2018 zal duren. De overhandiging van het schip staat eind november gepland.  Het tweede schip in de Pinnacle klasse krijgt een brutotonnage van 99.500, is bijna 300 meter lang en kan meer dan 2.660 passagiers huisvesten in 1.300 hutten. Net als bij zusterschip Koningsdam is het design van het schip afkomstig van ontwerper Adam D. Tihany en architect Bjorn Storbraaten, waarbij men zich heeft laten inspireren door ‘de architectuur van de muziek’.

In de zomer van 2019 vaart het schip vanuit Amsterdam diverse cruises Noorse fjorden, Baltische staten, IJsland en de Noordkaap.

Boek een cruise op de Nieuw Statendam bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Holland America Line viert tewaterlating Nieuw Statendam bij Fincantieri

  • Een goede vaart toegewenst
    Blessings

  • IK wens de nieuwste aanwinst , alvast een zeer goede Vaart , Recht Zo Die Gaat !

Reacties zijn gesloten.