Cruisereiziger
Bestemmingen

Naar de metropolen van West-Europa met Costa Mediterranea

Denk je erover om een korte cruise vanuit Nederland te maken in mei? Een leuke cruise waarbij je heel veel ziet, is de metropolen cruise van de Costa Mediterranea. Bijna elke dag leg je aan in een haven en je hebt één zeedag. Wij bekijken de cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Op 20 mei 2018 vertrekt de Costa Mediterranea op een 8-daagse reis van Amsterdam en bezoekt 5 steden. Deze cruise vertrekt ook op 13 mei en op 27 mei.

De bestemming: Metropolen van West-Europa

Je vertrekt op eerste Pinksterdag 20 mei 2018 gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip vertrekt om 17:00 uur richting de sluizen van IJmuiden. De eerste drie steden die je bezoekt liggen allemaal ten zuiden van ons prachtige Nederland. Zeebrugge is de volgende morgen je eerste haven. Vanuit Zeebrugge ben je met het openbaar vervoer in 20 minuten in het pittoreske Brugge. Ook Brussel ligt binnen handbereik met een excursie.  Je hebt tot 20:00 uur de tijd om terug te keren naar het schip, dus neem nog even een Belgisch biertje als je er toch bent.

De volgende morgen meer je aan in Dover. De vele excursies gaan uiteraard naar Londen, maar ook het mooie Canterbury is een aanrader waar je de Canterbury Tales (een interactief verhaal met acteurs en poppen) kunt bezoeken en de wereldberoemde kathedraal.

Le Havre wordt gezien als voorhaven van Parijs, waar je uiteraard naar toe kunt met een excursie. De stad zélf is ook de moeite waard met talloze (ook overdekte) winkelmogelijkheden.

Na een zeedag komt de Costa Mediterranea aan in Duitsland, waar je Hamburg en Bremerhaven bezoekt. Hamburg is een gezellige maritieme stad met tal van luxe winkels en aangename musea. Het maritieme karakter van de stad zie je vooral terug in de wijken waar de oude pakhuizen staan. Laat je verrassen! In Bremerhaven kan je tot 14:00 uur de volgende dag onder andere de dierentuin Zoo am Meer bezoeken of je boekt een excursie naar de stad Bremen (50 km).

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
20 mei 2018  (zondag, 1e Pinksterdag) Amsterdam vertrek 17:00 uur
21 mei Zeebrugge 09:00-20:00 uur
22 mei Dover 08:00-20:00 uur
23 mei Le Havre 08:00-19:00 uur
24 mei Zeedag
25 mei Hamburg 07:30-20:30 uur
26 mei Bremerhaven 07:30-14:00 uur
27 mei (zondag) Terug in Amsterdam 07:00 uur

 

Het schip: Costa Mediterranea

De Costa Mediterranea is een schip uit 2003 dat plek biedt aan ruim 2100 passagiers.  De dekken zijn vernoemd naar mythische en historische karakters zoals Medea, Orfeo of Cleopatra. Het schip eert de 16e en 17e eeuw en andere historische jaren.  Het hoofdrestaurant bestaat uit twee lagen en naast het buffetrestaurants zijn er 2 specialiteitenrestaurants. Het theater is gewijd aan de Egyptische god Osiris. Ontspannen kan in de mooie spa Terme Ischia met fitnesszaal, bubbelbad, of in de sauna’s. Zwemmen kan in een van de vier zwembaden zoals eentje op het achterdek. Er is een kinderzwembad en een super glijbaan. Sporten kan op het joggingtrack of op het sportveld.

Gegevens Costa Mediterranea:

 In de vaart  2013
 Brutotonnage  85.619
 Lengte en breedte  292 meter lang, 32 meter breed
 Passagiers  2114
 Bemanning  912
 Aantal     passagiersdekken  12

HuttenCosta Mediterranea

Op de Costa Mediterranea zijn de volgende kajuiten momenteel nog boekbaar.

  • binnenhut (15 m2)is verkrijgbaar vanaf €629 per persoon (inclusief fooien!)
  • buitenhut (18 m2) vanaf €779
  • balkonhut (23 m2) vanaf €929
  • suite (25-43 m2) vanaf €1550

Wil je een all inclusive cruise? Dan betaal je voor de binnenhut €749, voor de buitenhut €899 en de balkonhut €1049.

Inclusief

Fooien, havengelden, koffie, thee, water, alle maaltijden, theatervoorstellingen en entertainment.

Aanbieding

Vanaf 1 april 2018 zijn alle fooien bij Costa Cruises inclusief. Dat is nog eens handig!

Vraag een offerte aan

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)