Mini cruise van Rotterdam naar Hamburg en terug met AIDAmar

Heb je nog nooit gecruist? Of wil je toch nog even kort cruisen in de wintermaanden vanuit Nederland? Dan is dit de ideale cruise:

Vanuit Rotterdam vaart op 22 november 2018 de AIDAmar een korte vijfdaagse (4 nachten) cruise naar Hamburg én terug naar Rotterdam. Een mooie mogelijkheid om met het cruisen kennis te maken.  Wij bekijken de cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis.

De bestemming: Hamburg

Op de eerste dag van je cruise scheep je in Rotterdam in. Het is donderdagmiddag als je kunt gaan genieten van het Duitse schip. Je hebt rustig de tijd om het schip te verkennen, want je vertrekt pas de volgende morgen uit Rotterdam. Geniet van de bijzondere tocht over de Nieuwe Waterweg.

De hele vrijdag heb je de tijd om kennis te maken met alle faciliteiten op de AIDAmar.

Op zaterdagmorgen kom je rond 08:00 uur ’s ochtends aan in Hamburg. Tot 18:00 uur ’s avonds heb je alle gelegenheid om de stad te verkennen. Hamburg heeft een overzichtelijk oud centrum waar in de eerste plaats zeer goed geshopt kan worden.  Hamburg is goed per fiets te verkennen maar ook met een van de hop-on-hop-off bussen zodat je de oude pakhuizen in de wijk HafenCity kunt bewonderen én de Elbphilharmonie waar je gratis een schitterend uitzicht hebt over de stad. Een echte aanrader. Museumliefhebbers kunnen het Maritiem museum, Hamburg Kunsthalle en het Hamburgs Museum bezoeken.

Bezienswaardig is zeker ook de oude Elbtunnel (1911) waarin voertuigen en passagiers eerst met enorme liften naar beneden getakeld worden om daarna de tunnel door te gaan. Veel schepen bieden rondvaarten vanaf de Landungsbrücken waar ook de Elbtunnel gelegen is.

Na deze indrukwekkende dag vaart de AIDAmar ’s avonds uit Hamburg weg. De volgende dag heb je een hele dag om te genieten van de spa en andere faciliteiten aan boord. terug naar Rotterdam. Op maandag komt je ’s ochtends vroeg aan in Rotterdam, waar je na een goed ontbijt gaat ontschepen.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
22 november 2018 (donderdag) Rotterdam inschepen
23 november Rotterdam vertrek 08:00 uur
24 november Hamburg 08:00-18:00 uur
25 november Zeedag
26 november (maandag) Rotterdam 06:00 uur
AIDAmar

Je schip: AIDAmar

De AIDAmar is een schip uit 2012 dat plek biedt aan ruim 2100 passagiers. Het is een aangenaam licht ingericht schip.

Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium. Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk ingericht.

AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants. Er zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Donna Restaurant, East Restaurant en California Grill). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini. Bijzonder is de eigen bier-brouwerij waar ook op dito Duitse wijze, aan lange tafels, heerlijke gerechten geserveerd worden. De spa is in Indonesische stijl.

Gegevens AIDAmar:

 In de vaart  2012
 Brutotonnage  71.304
 Lengte en breedte  253 meter lang, 32 meter breed
 Passagiers  2174
 Bemanning  609
 Aantal     passagiersdekken  12

Hutten

Op de AIDAmar zijn de volgende hutten momenteel nog boekbaar.

  • binnenhut (15 m2) is verkrijgbaar voor €415 per persoon (inclusief fooien en tafeldranken tijdens maaltijd!)
  • buitenhut (18 m2) vanaf €455
  • balkonhut – vanaf €515
  • suite – op aanvraag

Inclusief

Fooien, havengelden, koffie, thee, water tijdens de maaltijden, alle maaltijden, entertainment.

Vraag een offerte aan

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

Eén gedachte over “Mini cruise van Rotterdam naar Hamburg en terug met AIDAmar

  • 21 januari 2018 om 15:12
    Permalink

    ik wacht op de volgende minicruise

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​