Cruisereiziger
Testvaart

Eerste zeetest Symphony of the Seas uitgesteld

Symphony of the Seas

De eerste zeetest van de Symphony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, is zaterdag vanwege de harde wind geannuleerd. Het nieuwe schip van Royal Caribbean International zou om 18:30 uur het dok van scheepsbouwer STX France verlaten voor een proefvaart, maar de omstandigheden lieten dat niet toe. Het was al het tweede uitstel. Vrijdagavond kon de test ook niet doorgaan vanwege slecht weer.

Naar verwachting zullen de omstandigheden voor dinsdag niet verbeteren en dan zal de waterstand te laag staan om het cruiseschip van 362 meter lang en 66 meter breed te laten vertrekken. STX France heeft aangegeven dat de driedaagse test waarschijnlijk met 4 weken wordt opgeschoven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!