Cruisereiziger
BestemmingenWereldcruise

Groots ontvangst AIDAcara na eerste wereldreis

Zaterdagochtend om 06:30 uur is het cruiseschip AIDAcara teruggekeerd van de eerste wereldreis voor AIDA Cruises in haar thuishaven Hamburg. Op 17 oktober 2017 vertrok het voor een 116-daagse reis om de wereld met 1.100 gasten. Diverse kleine schepen met aan boord familieleden en vrienden van de wereldreizigers voeren in de vroege ochtend naar het schip op de Elbe en ontvingen het met vuurwerk. Voordat kapitein Moller de AIDAcara veilig aanmeerde bij de Steinwerder cruiseterminal maakte het schip een ronde voor de Elbphilharmonie.

Vier maanden geleden vertrok de AIDAcara vanuit Hamburg en zette via Lissabon en Praia koers naar Zuid-Amerika. Op 31 oktober werd de evenaar gepasseerd met de traditionele doop van gasten en bemanning door Neptunus. Droombestemmingen als Recife, Rio de Janeiro, Montevideo, Buenos Aires en Ushuaia werden aangedaan voordat het van Valparaiso naar het Paaseiland ging. De reis werd vervolgd naar Tahiti, Moorea en Bora Bora in de Stille Oceaan. Andere hoogtepunten waren Auckland, Sydney, het Great Barrier Reef, Bali en Singapore.

De tweede AIDA wereldreis staat gepland in oktober 2018. De AIDAaura vertrekt dan ook uit Hamburg voor een 117-daagse reis.

Wil je ook cruisen met de AIDAcara? Vraag je offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!