Cruisereiziger
BouwExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepen

Oplevering expeditieschip Roald Amundsen uitgesteld naar 2019

Het nieuwe expeditieschip van Hurtigruten, Roald Amundsen, zal later dan gepland gereed zijn. Oorspronkelijk zou het schip van de Noorse rederij, dat vorige week nog te water werd gelaten, komende zomer in de vaart komen, maar dat blijkt technisch niet haalbaar. De constructie is volgens de scheepswerf van Kleven in het Noorse Ulsteinvik complexer dan verwacht.
De oplevering zal nu naar verwachting pas in 2019 plaatsvinden. Hierdoor is de cruisemaatschappij genoodzaakt om haar inaugurele seizoen in Antarctica, ongeveer 10 cruises, te annuleren. Een paar duizend passagiers zijn hierdoor getroffen. Zij krijgen hun volledige cruisebedrag terug inclusief de kosten voor geannuleerde vluchten. Daarnaast wordt hen een korting aangeboden op andere cruises van Hurtigruten.

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!