Vanaf Amsterdam naar Noorse Fjorden met MS Magellan

MagellanBen je op zoek naar een betaalbare cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse Fjorden?  

Op 27 april 2018 vertrekt cruiseschip MS Magellan van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages voor een 8-daagse reis naar de Noorwegen. Wij bekijken deze cruise voor je in detail!

De bestemming: Noorse Fjorden

Wat is er gemakkelijker dan vanuit Amsterdam vertrekken? Je kunt rustig inschepen zonder te hoeven vliegen. Om half vier ’s middags vertrekt de Magellan. 

De eerste dag is een zeedag, ofwel, geniet van de Magellan en leer je medepassagiers kennen. Je zult zien dat er een Britse sfeer aan boord is; fijne Britse passagiers, Brits entertainment en Britse gezelligheid.

De eerste bestemming is Eidfjord, een klein plaatsje in het zuiden van Noorwegen. In de directe omgeving van Eidfjord zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo is de Voringsfossen waterval, met een hoogte van circa 182 meter, een absolute aanrader. Ten zuiden van Eidfjord ligt Nationaal Park Hardangervidda. De Magellan vaart om 14.00 uur verder door de Hardangerfjord. Dit gebied rondom deze fjord wordt ook wel ‘de tuin van Noorwegen’ genoemd door de vele fruitboomgaarden. 

Het dorpje Flåm ligt langs het Aurlandsfjord en wordt omgeven door steile bergen en donderende watervallen. De meest beroemde attractie van het dorp is de unieke Flåmbaan: een treinrit van 20 kilometer die vanaf het fjord tot bovenin de bergtoppen gaat. De treinrit gaat langs het prachtige berglandschap, vele rotspartijen, woeste watervallen en tunnels: dit alles bij een overbrugging van 864 meter. De Flåmbaan is uitgeroepen tot de op één na meest indrukwekkende treinreis ter wereld.

Olden is een bestemming aan de langste fjord van Europa. Het dorpje ligt aan het einde van de 106 km lange Njordfjord.  Dit fjord is maar liefst 106 km lang en loopt van Vagsoy to Loen. Het heeft een heel divers landschap, met gletsjers, hooggebergten en een zeer afwisselende natuur.

De laatste bestemming in Noorwegen is de Hanzestad Bergen. Wandel langs de oude vissershaven en vismarkt, bewonder de statige pakhuizen, de vesting, het openluchtmuseum Gamle Bergen of neem een kijkje in het zeeaquarium. Vanaf de berg Fløien, bereikbaar met een kabeltreintje, heb je een schitterend uitzicht over de 7 bergen en 7 fjorden die de stad omringen.

Na een zeedag bereik je Londen Tilbury waar je met een transfer naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
27 april Amsterdam inschepen & vertrek: 15.30 uur
28 april Dag op zee  
29 april Eidfjord 07.00-14.00 uur
30 april Flam 07.00-19.00 uur
1 mei Olden 09.30-19.00 uur
2 mei Bergen 08.00-17.00 uur
3 mei Dag op zee  
4 mei Londen Tilbury  08.00 uur

Het schip: MS Magellan

Het MS Magellan (1250 passagiers) is een wat kleiner volledig smaakvol gerenoveerd (in 2015) schip met binnen- en buitenhutten. Er zijn 14 suites met balkon. Het schip is op een fijne manier ingericht; op de onderste dekken bevinden zich alle hutten (t/m dek 7), daarboven bevinden zich vijf dekken met alle restaurants en faciliteiten.

De Magellan heeft twee eenlaagse hoofdrestaurants. Het schip heeft een groot theater, veel gezellige bars, casino en een disco. Er zijn winkeltjes, een bibliotheek en een internetpunt.

Op het schip zijn een spa en twee zwembaden, eentje op het achterdek en het middendek.

Gegevens MS Magellan:

 In de vaart  1985 (gerenov. 2015 & 2017)
 Brutotonnage  46052
 Lengte en breedte  221 meter lang, 28 meter breed
 Passagiers  1250
 Bemanning  660
 Aantal     passagiersdekken  9

Hutten & Prijzen

Op de Magellan zijn de volgende hutten boekbaar:

  • Binnenhut – is verkrijgbaar voor €609 per persoon.
  • Buitenhut – €789 

Inclusief

  • Transfer en vlucht (1 ruimbagage)
  • Maaltijden (ontbijt, lunch, afternoon tea, diner en snacks)
  • Cocktailparty voor Nederlandse gasten die boeken via Kras
  • Havengelden

Exclusief

  • Fooien: 7 pond per persoon per nacht
  • Excursies en andere persoonlijke uitgaven

Vraag een offerte aan bij

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.