Cruisereiziger
Verkoop/koop

Pacific Eden naar Cruise & Maritime Voyages

De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages heeft cruiseschip Pacific Eden gekocht van P&O Cruises Australia. De Pacific Eden (1150 passagiers) is de voormalige Statendam van Holland America Line. De Pacific Eden zal in april 2019 overgenomen worden in Singapore waarna een renovatie zal plaatsvinden. De rederij heeft de toekomstige naam waaronder het schip zal gaan varen, nog niet bekend gemaakt.  Omdat de rederij haar schepen noemt naar ontdekkingsreizigers, kunnen vaste gasten hun voorkeur uitspreken voor een nieuwe naam. Kanshebbers zijn Vasco da Gama, Pytheas, Henry Hudson en Amerigo Vespucci.

Het nieuwe schip wordt in de zomer na haar indiensttreding bij Cruise & Maritime gaan varen voor hun Duitse merk TransOcean vanuit Bremerhaven en Kiel. Tijdens de winter zal ze repositioneren naar Fremantle en Adelaide in Australië.

De Statendam werd in 1994 te water gelaten. In 2015 ging ze varen onder de naam Pacific Eden voor P&O Australia.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)