Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenEemstocht

Video: Norwegian Bliss nabij Eemshaven na succesvolle Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip Norwegian Bliss heeft de Eemstocht, die dinsdagavond vanaf de scheepswerf van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg begon, succesvol voltooid. Het 16e schip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line bevindt zich al voor de Eemshaven waar het momenteel de eerste technische testen ondergaat. Oorspronkelijk zou het zusterschip van de Norwegian Escape pas donderdagochtend in Nederland arriveren.
 
De moeilijke tocht, die met behulp van twee sleepboten achterwaarts plaatsvond, voorliep voorspoedig, waardoor het woensdag overdag al kon keren voor Emden. In de Eemshaven zal de Norwegian Bliss van nieuwe proviand worden voorzien en komen er meer bemanningsleden aan boord. Daarna wordt er koers gezet naar de Noordzee voor meer technische en nautische testen. De daadwerkelijke overdracht door Meyer Werft aan Norwegian Cruise Line staat gepland op 19 april in Bremerhaven.
 
Zie onderstaande mooie beelden van Eemskrant.nl van de Norwegian Bliss op weg naar de Eemshaven:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!