Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Royal Caribbean verwelkomt het grootste cruiseschip ter wereld

Het cruiseschip Symphony of the Seas mag zich vanaf vandaag officieel het grootste cruiseschip ter wereld noemen. Het vierde schip in de Oasis-klasse (228.081 brutoton) werd vrijdag na een bouwfase van 3 jaar door scheepsbouwer STX France in St. Nazaire overhandigd aan haar opdrachtgever Royal Caribbean International. Symphony of the Seas is met haar lengte van ruim 362 meter een tikkeltje groter dan haar zusterschip Harmony of the Seas. Daarnaast is het ook 1.000 brutoton zwaarder.

Er zijn nog enkele verschillen te noteren tussen de Symphony of the Seas en de Harmony of the Seas. Er zijn meer hutten aan boord, waaronder een unieke familie-suite van 2 dekken hoog met een glijbaan tussen beide verdiepingen. Daarnaast heeft het nieuwe schip, dat plek biedt aan 5.518 passagiers, een vernieuwde Boardwalk, het amusementgedeelte, een nieuwe lasergame attractie en een voor Royal Caribbean nieuw visrestaurant.

Het 25e schip in de vloot van Royal Caribbean vertrekt zaterdag vanaf de scheepswerf naar Barcelona, waarvandaan op 31 maart de eerste cruise met passagiers op het programma staat. De Symphony of the Seas zal haar eerste maanden doorbrengen in de Middellandse Zee waarna het koers zet naar Miami om cruises te gaan maken naar de Caribbean.

Wil jij cruisen met het grootste cruiseschip ter wereld? Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!