Kerstcruise met Select Belvedere over de Donau

Heb je ooit een riviercruise gemaakt? Cruisereiziger Miriam voer afgelopen week mee op de Select Belvedere en is enthousiast! Verrassend en weer eens iets anders dan een zeecruise.

Dit jaar vaart riviercruiseschip MS Select Belvedere zeer mooie Donau cruises. Wij lichten de kerstcruise van 20 december 2018 er voor je uit.

De bestemming: de Donau

Je vertrekt op donderdag 20 december 2018 met de bus vanuit Nederland naar Zuid-Duitsland. Na een overnachting in een 4-sterren hotel word je de volgende dag naar de Select Belevedere in Passau gebracht. Het schip vertrekt pas om 17.00 uur, dus er is nog tijd om Passau te verkennen. 

De volgende morgen verblijf je van 08.00-12.00 uur in het wereldberoemde Melk. Hier is het Benedictijnerklooster een must-see. Met de lunch wordt er gevaren richting Wenen waar het schip om 19.00 uur aan zal komen. De Belvedere blijft één nacht aan de kade en vertrekt pas weer om 18.00 de volgende dag. Er worden aan boord interessante en betaalbare excursies aangeboden die vóóraf maar ook aan boord geboekt kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Weens concert bij te wonen.

Om 11.00 komt de Belvedere aan in Boedapest, een verrassende prachtige bestemming. Ook hier blijft het schip twee dagen (met 1 overnachting) aan de kade. Op 1e kerstdag ben je nog tot 13.15 uur in de stad. Daarna is het genieten van de 1e kerstdag met alle medereizigers en personeelsleden aan boord. 

Op 2e kerstdag bezoek je Bratislava. De Slowaakse hoofdstad heeft een historisch centrum en een beroemd kasteel op een heuvel. Verrassing van deze stad is een restaurant (met de bijnaam UFO) heel hoog op een brugpijler. De allerlaatste bestemming is Dürnstein, gelegen in de Wachau vallei. Een mooie uitvalsbasis om de rijke geschiedenis van de omgeving te verkennen. Samen met Spitz, is Dürnstein de belangrijkste trekpleister.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
do 20 december Vertrek uit Nederland met de bus  
vr 21 december Aankomst in Passau  Vertrek om 17.00 uur
za 22 december Melk & Wenen  Aankomst 08.00
zo 23 december Wenen  Vertrek om 18.00 uur
ma 24 december Boedapest  Aankomst 11.00 uur
di 25 december (1e kerstdag) Boedapest  Vertrek 13.15 uur
wo 26 december (2e kerstdag) Bratislava  06.30-15.30 uur
do 27 december Dürnstein  03.00- 12.00 uur
vr 28 december Passau  08.00 uur
za 29 december Aankomst in Nederland  

Het schip: Select Belvedere

De Select Belvedere is dit jaar bij Select Voyages aan de vloot toegevoegd. Het riviercruiseschip heeft vier dekken en een warme inrichting. Het atrium is het hart van het schip en hier bevindt zich de receptie en een hoek met de bibliotheek. Een kopje koffie, cappuccino, thee of chocolademelk is hier de hele dag door verkrijgbaar. Bijzonder op dit schip is de jacuzzi, fitnesszaal en de sauna die gratis te gebruiken zijn. 

Gegevens Select Belvedere:

 In de vaart  2005
 Lengte en breedte  127 meter lang, 11,4 meter breed
 Passagiers  176
 Bemanning  40
 Aantal     passagiersdekken  4

Hutten

Op de Select Belvedere zijn alle categorieën momenteel nog boekbaar.

  • buitenhut met patrijspoort (16 m2) is gelegen op het laagste dek vanaf € 1079 per persoon.
  • buitenhut met Frans balkon (16 m2) vanaf €1359 
  • suite met Frans balkon (22 m2) vanaf €1729

Inclusief

Havengelden, diverse soorten koffie, thee gedurende de dag bij de bibliotheek, alle maaltijden en entertainment

Exclusief

Fooien, excursies, uitgaven van persoonlijke aard, verzekeringen etc.

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

Eén gedachte over “Kerstcruise met Select Belvedere over de Donau

  • 1 april 2018 om 23:59
    Permalink

    Men is wel lekker vroeg door nu in het voorjaar al met een Kerst cruise te komen, wie het eerst komt…

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.