Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Intentieverklaring Viking en Vard voor bouw ‘speciale’ cruiseschepen

Viking heeft met de scheepsbouwer VARD, een dochteronderneming van Fincantieri, een intentieverklaring getekend voor de bouw van twee ‘speciale’ cruiseschepen met een optie voor nog twee extra schepen. Het zijn de eerste schepen die Vard zal gaan bouwen voor de rederij die zowel actief is in riviercruisen als zeecruisen. De boeg zal worden gebouwd bij Vard in Roemenië.
 
Oplevering in Noorwegen staat gepland in het tweede kwartaal 2021 en tweede kwartaal 2022. Het toekomstige contract, dat medio dit jaar getekend moet gaan worden, zal een waarde bevatten van ongeveer 460 miljoen euro. Deze nieuwe bestelling staat los van de 12 zeecruiseschepen die tot 2027 door Fincantieri nog worden opgeleverd voor Viking.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!