Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonEenpersoonshutFamiliehutReisverslagSpa hutSuite

Ontspannen op de Norwegian Bliss: Hutten, Spa en Lounges

Tijdens mijn 2-daagse inaugurele cruise van Bremerhaven (Duitsland) naar Southampton (Engeland) met het spiksplinternieuwe cruiseschip Norwegian Bliss van Norwegian Cruise Line had ik, Cruisereiziger Marco, de luxe om te verblijven in een balkonhut. Het is een van de 2.038 hutten aan boord van het derde cruiseschip in Breakaway-Plus klasse dat plek biedt aan maximaal 4.004 passagiers. Meer dan 80% van de hutten heeft zeezicht, waarvan een groot gedeelte een eigen balkon heeft. Zoals alle moderne cruiseschepen heb je ook op de Norwegian Bliss een enorme diversiteit aan hutten. Door het grote aanbod is er voor ieder wat wils, van een eenvoudige binnenhut tot aan een superluxe suite in het exclusieve The Haven.

Balkonhut

Ik voel me deze cruise echt bevoorrecht. Niet alleen verblijf ik alleen in een balkonhut die plek biedt aan maximaal 2 tot 3 personen (meer dan 20 vierkante meter), maar ook met een geweldig uitzicht. De hut (hutnummer 12308) is namelijk gelegen op dek 12 aan de achterkant van het 303 meter lange schip, een zogenaamde ‘Aft-Facing Balcony’ met een heerlijk groot balkon. Voor mij een primeur! Het is een lichte comfortabele hut met twee bedden die zijn samengevoegd tot een queen-size bed, een USB-aansluiting bij het bedlampje (!) en een bankje. Verder zijn er de standaardfaciliteiten aanwezig zoals een flatscreen-televisie, een koelkastje, een kluisje, een haardroger en faciliteiten om koffie en thee te zetten. De balkonhutten zijn er in allerlei soorten en maten o.a. geschakelde hutten, bedoeld voor families en groepen.

Studio

Als soloreiziger had een studio voor mij ook een zeer goede accommodatie geweest. Het gaat hier om een speciaal ingerichte binnenhut voor passagiers die alleen reizen. Door een virtuele raam heb je toch zicht op buiten. De ruimte is met 9 vierkante meter beperkt (een bed en aparte ruimtes voor toilet en douche), maar je beschikt wel over exclusieve toegang tot het Studio Complex en Lounge.

Dit is een gedeelde prive-ruimte waar je kan ontspannen, een drankje kan doen, roomservice kan bestellen, op een groot scherm televisie kan kijken en je mede-passagiers kan ontmoeten. Gratis koffie, espresso en snacks zijn de gehele dag beschikbaar. Vanwege de gunstige prijs voor soloreizigers en het beperkte aantal studio’s is het raadzaam om snel te boeken.

Binnenhut en buitenhut

De meest betaalbare hutten zijn de functionele binnenhutten. Deze zijn bedoeld voor de actieve passagiers die ten volle willen genieten van de vele faciliteiten aan boord van de Norwegian Bliss en daarom weinig tijd zullen doorbrengen in de hut. De binnenhutten (tot 13 vierkante meter) bieden plek aan maximaal 4 gasten met o.a. 2 losse bedden samengevoegd tot queen-size bed en de standaard-faciliteiten. Dezelfde voorzieningen vind je ook terug in de buitenhutten (tot 15 vierkante meter) met natuurlijk als grote verschil dat deze beschikt over een raam voor vergezichten zowel op zee als aan land. Afgezien van de familiehutten (maximaal 5 personen) kunnen er maximaal 2 passagiers in een buitenhut.

Mini-suite en The Haven suites

Voor wie meer ruimte wil dan een balkonhut kan kiezen voor een mini-suite. Met minimaal 23 vierkante meter en plek voor maximaal 4 personen is deze accommodatie uitermate geschikt voor families. Ondanks de naam mini-suite moet je voor de echte luxe toch echt zijn in The Haven, het schip in een schip concept, verborgen aan de bovenkant van de Norwegian Bliss. Het is een exclusief gedeelte dat met een prive-pas toegang geeft tot de meest luxueuze en grootste onderkomens. Gasten beschikken 24 uur per dag over de service van een butler en concierge. Daarnaast is er exclusief toegang tot The Haven Courtyard met zwembad en zonnedek, de luxe The Haven Lounge, The Haven Restaurant en de nieuwe Horizon Lounge, een twee verdiepingen tellende observatielounge met een panoramisch uitzicht.

De meest luxe (en dus ook duurste) hut aan boord van de Norwegian Bliss is de The Haven Deluxe Owner’s Suite. Deze enorme suite is 135 vierkante meter groot en biedt plek aan maximaal 6 personen. Het beschikt over een kingsize bed, twee slaapkamers, twee badkamers, een apart woongedeelte, een bar en een balkon van maar liefst 45 vierkante meter. Helaas was deze suite niet te bezichtigen, mogelijk bezet door de aanwezige President en CEO van Norwegian Cruise Line, Andy Stuart. Enkele andere suites waren wel open waaronder onderstaande The Haven Penthouse.

Spa

Ten slotte kunnen gasten die ook tijdens hun vakantie hun lichaam optimaal willen verzorgen kiezen voor een spa-hut. Deze hutten (balkonhutten, mini-suites en suites), die rustgevende kleuren en strakke lijnen bevatten om een ontspannen sfeer te creeeren, bieden directe toegang tot de Mandara Spa & Salon en fitness ruimte. Een ander voordeel is dat er overdag gratis toegang is tot de Thermal Spa Suites. Je kan stoom afblazen in de droge sauna, een duik nemen in de Vitality Pool of tot rust komen op de verwarmde ligstoelen. Andere voorzieningen in de Spa zijn massagebehandelingen, een Salt Room, een Snow Room, een tradtionele Barber Shop en diverse schoonheidsbehandelingen. Wij kregen van Nanda van Berlo een rondleiding, een van de twee Nederlandse schoonheidspecialisten aan boord!

Oberservation Lounge

Misschien wel de meest relaxte plek aan boord van de Norwegian Bliss en mijn persoonlijke favoriet is de Observation Lounge, aan de voorkant van het schip op dek 15. Met bijna 1.900 vierkante meter is dit ongetwijfeld de grootste lounge ooit op een cruiseschip. Je hebt 180-graden zicht aan de boegzijde, perfect voor het spotten van walvissen in Alaska of te genieten van de zonsondergangen in de Caribbean. De enorme ruimte is slim verdeeld in allemaal knusse hoekjes met luxe fauteuils, sofa’s en banken. In de lounge is ‘s ochtends een licht ontbijt en gedurende de rest van de dag diverse snacks verkrijgbaar.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!