Cruisereiziger
BestemmingenCruise van de week

Cruise van de week: Met Norwegian Breakaway All-Inclusive cruisen in de Oostzee

Wil je deze zomer naar de Oostzee? En niet zomaar een cruise maar All-inclusive zonder je zorgen te maken over extra kosten aan boord?

De Norwegian Breakaway vaart deze zomer 10-daagse cruises in de Oostzee. Je kunt vertrekken uit Kopenhagen of het Duitse Warnemünde.

Wij bekijken deze 10-daagse cruises in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Deze cruise is beschikbaar vanaf slechts € 949 bijvoorbeeld op 20 mei. En een leuk extraatje: je ontvangt aardbeien met chocola en wijn in je hut bij aankomst! (bij boeking voor 17 mei!)

De bestemming: Oostzee

Je vertrekt op zondag 20 mei vanuit Kopenhagen óf je vertrekt op maandag 21 mei uit Warnemünde. Al naar gelang wat het gemakkelijkst is! Naar Kopenhagen gaan in ieder geval regelmatig (meer dan 7x per dag) vluchten vanaf Schiphol vanaf slechts €99. Warnemünde is per trein of per auto in 1 dag bereikbaar.

De volgende dag meert de Norwegian Breakaway in Warnemünde aan. Veel niet-Europese passagiers kiezen voor een (hele) lange dag excursie naar Berlijn, maar waarom niet rustig op eigen houtje naar Rostock? En ‘s middags lekker uitrusten in het gezellige kustdorpje Warnemünde zelf. Tip: aan de overkant van het water (er gaat een veerpont) is een klein zeehonden observatorium Marine Science Center van de Universiteit Rostock. 

Na een dag op zee bereik je Talinn. Je kunt lopend het oude centrum ontdekken of een mooie excursie boeken naar de omliggende bezienswaardigheden.

Dé haven waar iedereen naar uitkijkt is St. Petersburg in Rusland. Je verblijft er twee dagen en benut je tijd daarom optimaal. Je hebt een visum nodig, maar als je excursies bij de rederij boekt (of andere gerenommeerde excursie-aanbieders) dan is je visum inbegrepen.

Laat je vooral verwonderen van de schoonheid van de gebouwen die de tsarenfamilie liet bouwen. Heb je de kans, ga dan mee op één van de snelle bijzondere boten die je naar Peterhof brengt.

Scandinavische vriendelijkheid

Helsinki ligt erg dichtbij. Pak zeker de hop-on-hop-off bus zodat je de stad goed leert kennen. Bezoek bijvoorbeeld het oude Olympisch Stadion en verwonder je over de ijsbrekers die in de haven liggen.  Over oude schepen gesproken; in Stockholm is een absolute aanrader het Vasa Museum. Hier staat een opgedoken oud houten schip dat een kort leven kende. Vlak na de doop, zonk het schip in de haven. Water speelt een zeer grote rol in de stad en als het even kan, loop dan langs een van de grote boulevards. Je komt overigens met de Breakaway aan in Nynashamn, een haven ten zuiden van Stockholm. Je hebt daardoor wel een verbinding nodig naar Stockholm. Onze tip: laat je vervoeren en boek een shuttlebus zodat je geen zorgen hebt om de verbinding.

Na een laatste zeedag, bereik je Kopenhagen weer. Afhankelijk of je bent ingestapt in deze stad of in Warnemünde kan je hier een heerlijke dag genieten van een zeer veelzijdige stad.

 

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
20 mei 2018 (zondag) Kopenhagen vertrek 17:00 uur
21 mei Warnemünde (Duitsland) 07:30-22:00 uur
22 mei op zee
23 mei Talinn (Estland) 09:00-16:30 uur
24 mei St. Petersburg (Rusland) 07:00 uur aankomst
25 mei St. Petersburg (Rusland) 19:00 uur vertrek
26 mei Helsinki (Finland) 07:00-16:00 uur
27 mei Nynashamn (voor Stockholm, Zweden) 07:00-19:00 uur
28 mei op zee
29 mei terug in Kopenhagen 07:00 – 17:00 uur
30 mei terug in Warnemünde (alleen bij opstappen in Warnemünde) 07:30

 

Het schip: Norwegian Epic

De Norwegian Breakaway**** is een groot alomvattend schip van Norwegian Cruise Line. Het schip heeft maar liefst 22 freestyle restaurants en behoort tot de nieuwe generatie schepen van Norwegian van de laatste jaren. De Breakaway staat volledig in het teken van de stad New York. In de Icebar zijn ijssculpturen van gebouwen uit New York en zijn er maar liefst drie professionele Broadway shows die ten tonele komen.

The Haven is het meest exclusieve en besloten gedeelte van het schip met een eigen zwembaddek, lounge, restaurant en concierge service.

De Norwegian Breakaway biedt gave kinderclubs, talloze zwembaden, een zeer grote spa mét hydropool, een uniek survivalparcours, een minigolfbaan en een aantal spectaculaire glijbanen.

Gegevens Norwegian Epic:

 In de vaart  2013
 Brutotonnage  144.017
 Lengte en breedte  324 meter lang, 40 meter breed
 Passagiers  4000
 Bemanning  1600
 Aantal     passagiersdekken  14

Hutten

Op de Norwegian Breakaway zijn de volgende hutcategorieën momenteel nog boekbaar.

  • Studio vanaf €2659 voor 1 persoon
  • Binnenhut vanaf €949 per persoon.
  • Buitenhut vanaf €1249
  • Balkonhut vanaf €1399
  • Suite vanaf €1599

Inclusief

Zoals op alle schepen in de vloot van Norwegian Cruise Line kunnen gasten genieten van het Premium All Inclusive concept op Norwegian Breakaway. Naast een grote selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken, speciale koffiesoorten in alle restaurants tijdens maaltijden en servicekosten voor alle inbegrepen diensten, is nu ook 60 minuten internet per gast bij de prijs inbegrepen. Gasten die in The Haven verblijven ontvangen nog meer extra’s, zoals bijvoorbeeld $ 100 aan boordtegoed of eetarrangementen bij specialiteitenrestaurants, die normaal gesproken een toeslag vereisen.

Ook ontvang je bij sommige categorie hut als extraatje wijn en aardbeien omhuld met chocola! Boek dan wel voor 17 mei 2018.

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)