Cruisereiziger
Bestemmingen

Norwegian Bliss verbreekt record Panamakanaal

Het Panamakanaal verwelkomde vandaag het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Bliss. Het is het grootste passagiersschip dat ooit de waterweg passeerde, mede mogelijk gemaakt door de uitbreiding die twee jaar tot stand kwam. In het cruiseseizoen 2017-2018 deden 248 passagiersschepen het Panamakanaal aan met in totaal 312.403 gasten aan boord. 20 cruises werden gemaakt door zogenaamde Neopanamax schepen, schepen die nieuwe en grotere sluizen kunnen passeren. Het gaat o.a. om de Caribbean Princess, Carnival Freedom, Carnival Splendor, Disney Wonder en Norwegian Bliss. Laatstgenoemd schip is momenteel onderweg van Miami naar Los Angeles.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!