Nieuwe cruiseterminal in Civitavecchia geopend

In Civitavecchia werd deze week een nieuwe cruiseterminal geopend: Terminal Amerigo Vespucci. De cruise-instantie Roma Cruise Terminal is de eigenaar van het 11.000m2 nieuwe gebouw. Ruim 20 miljoen euro kostte de bouw, maar nu is de terminal dan ook één van de grootste van Europa. 

Uiteraard zijn er vele faciliteiten zodat cruisepassagiers (max. 4500) makkelijk kunnen inschepen. Op de begane grond bevindt zich de veiligheidscontrole voor passagiers en bagage. Op de 1e verdieping kan er worden ingecheckt achter een van de 60 balies. Deze kunnen verdubbeld worden naar 120 als het noodzakelijk is. 

In de terminal die vernoemd is naar Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci (1454-1512) bevindt zich tevens een VIP Lounge.

De bouw van de cruiseterminal startte in 2016. Een tweede kleinere cruiseterminal op een andere locatie in het gebied, staat in de planning. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.