Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd van Seven Seas Splendor in Ancona

Donderdag vond op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de kielleggingsceremonie plaats van de Seven Seas Splendor, het tweede superluxe cruiseschip dat de Italiaanse scheepsbouwer fabriceert voor Regent Seven Seas Cruises. Oplevering staat gepland in 2020. De ceremonie werd bijgewoond door o.a. Jason Montague, president en CEO van de Amerikaanse cruisemaatschappij, die welkom werd geheten door Giovanni Stecconi, manager van de Ancona-werf.

Beide vertegenwoordigers legden volgens maritieme traditie 3 speciale munten op de kiel die geluk moeten brengen voor iedereen aan boord. Vervolgens werden de eerste 2 van in totaal 210 blokken in het droogdok getild. Het betekende de officiele start van de bouw.

Net als haar zusterschip Seven Seas Explorer, dat door Fincantieri in 2016 werd opgeleverd op de Sestri Ponente (Genua) werf, zal de Seven Seas Splendor een brutotonnage hebben van 55.000 en accommodatie bieden aan 750 passagiers. Het schip bestaat volledig uit suites (375) met balkon, van de Veranda Suite (29 vierkante meter) tot de royale Regent Suite (412 vierkante meter!).

De Regent Suite heeft een eigen spa met stoomcabine, een op maat gemaakte verwarmde whirlpool op het eigen balkon en met keramiek verwarmd loungebedden. Er is ook een butler en een auto met chauffeur voor excursies in elke haven beschikbaar.

Cruises met de Seven Seas Splendor zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!