P&O Cruises neemt in 2019 afscheid van de Oriana

P&O Cruises heeft vrijdag bekendgemaakt dat het cruiseschip Oriana in augustus 2019 jaar haar vloot zal gaan verlaten. Het 1.822 passagiers tellende schip is volgens de Britse cruisemaatschappij verkocht aan een bedrijf dat actief is op de binnenlandse Chinese markt. De rederij heeft aangegeven contact op te gaan nemen met gasten die reeks geboekt hebben voor geplande cruises op de Oriana na augustus 2019 om een geschikt alternatief te zoeken.

P&O Cruises wil zich na het vertrek van de Oriana gaan richten op haar middelgrote en grotere schepen in de vloot, die daarnaast nog zal worden uitgebreid met de Iona. Verder zal de focus komen te liggen op een nieuw programma dat de ervaring van gasten aan boord moet gaan verbeteren. Er zal worden geïnvesteerd in excursies, dineren en entertainment op de Aurora, Arcadia, Oceana, Britannia, Azura en Ventura.

P&O Cruises kondigde ook aan dat de Aurora in het voorjaar van 2019 zal worden gerenoveerd, voorafgaand aan de herlancering als schip exclusief voor volwassenen. Onder andere de hutten, het meubilair, de belichting en publieke ruimtes worden onder handen genomen. De Aurora moet samen met de Arcadia als ‘adults only’ schepen de alternatieven worden voor de Oriana, waarvoor een bijzondere afscheidscruise wordt georganiseerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​