Cruisereiziger
Bestemmingen

5 punten waarop een cruisevakantie het wint van een vakantie aan land

Mocht je nog enige twijfel bestaan over het maken van een cruise of vaak blijft steken in het stadium ‘iets voor later’, dan kan CLIA, de branche-organisatie voor cruiserederijen, deze per direct wegnemen. Want een cruise biedt enkele zeer overtuigende voordelen boven een vakantie aan land.





De vijf leukste op een rij:

Actief aan boord én aan land

Uit eerder onderzoek is gebleken dat er steeds meer millennials kiezen voor het maken van een cruise. Dit zie je terug in het aanbod van activiteiten aan boord, maar ook in de excursies aan land die speciaal gericht zijn op de jonge cruisereiziger. Bij Norwegian Cruise Line is er bijvoorbeeld veel interactief entertainment aan boord zoals het “Murder Mystery” spel waarbij je direct in de actie zit en de moordenaar zo snel mogelijk moet vinden. Celebrity Cruises pakt daarentegen helemaal uit met haar Signature Cruise Sailings waar je aanwezig kunt zijn bij unieke feesten aan land zoals het carnaval in Rio de Janeiro of Mardi Gras in New Orleans.

Vind dit maar eens in een resort aan land

Je hoeft niet eens van boord te gaan om leuke dingen te ondernemen. Aan boord van verschillende Costa Cruises & MSC schepen is de Grand Prix Simulator aanwezig om eens in de huid van Max Verstappen te kruipen. Voor de echte dare devils heeft de Carnival Vista een skyride aan boord waar de passagier al fietsend, op 45 meter hoogte, het cruiseschip kan verkennen. Er zijn twee sporen aanwezig zodat je ook nog is tegen elkaar kunt racen. En uniek bij MSC cruises is de samenwerking met Cirque du Soleil. Aan boord van de MSC Meraviglia zijn er in totaal twee exclusieve voorstellingen gecreëerd waarbij je tegelijkertijd geniet van een culinaire ontdekkingstocht.

Signature dishes van beroemde chef-koks proeven

Voor wie nog steeds denkt aan overvolle buffetrestaurants aan boord van cruiseschepen heeft het mis. Veel rederijen hebben een samenwerking met beroemde chef-koks. Zo heeft de Australische TV kok Curtis Stone zijn restaurant Share aan boord van verschillende schepen van Princess Cruises. De Nobu restaurants, wereldwijd bekend met vestigingen in Londen, New York, Melbourne, Milaan en Ibiza zijn nu ook aan boord te vinden bij Crystal Cruises. En onze eigen sterren chef Jonnie Boer is lid van de Culinary Council van de Holland America Line. De Culinary Council bestaat uit wereldberoemde koks om de culinaire ervaring aan boord richting te geven en te verbeteren.

Cruise jezelf fit

Het misschien wel enige nadeel van op vakantie gaan is vaak de overtollige kilo’s die je mee terug naar huis neemt, en dan hebben we het niet over de bagage. Tijdens het cruisen is het mogelijk om een actieve vakantie op zee te ervaren en in shape terug te komen. Zo kun je op de schepen van AIDA cruises een rondje hardlopen op het hardloopparcours aan dek of leef je je uit op het volleybal- en basketbalveld dat in de winter verandert in een ijsbaan. Bij P&O cruises kun je aan boord van de Azura, Britannia en Ventura je dagelijkse vitamine boost binnen krijgen door middel van de Natural Quenchers fruit- en groente smoothies en aan boord van de Disney Cruise Line schepen werk je aan je inner peace in de ‘adult only’ spa met een fenomenaal uitzicht op zee.

Niet de lasten, wel de lusten

Waar het vandaag de dag natuurlijk heel gemakkelijk is om je backpack te pakken en op reis te gaan om verschillende landen te gaan ontdekken, is het cruisen zijn tijd al ver vooruit. Het voordeel van cruisen is namelijk dat je gedurende één reis op heel veel verschillende plekken komt, zonder het verslepen, inpakken en uitpakken van je koffer. Tijdens de cruise reis je van bestemming naar bestemming, van stad tot strand en heb je het gemak van een all inclusive concept. Accommodatie, vervoer en maaltijden zijn inbegrepen dus geen onverwachte kosten. En natuurlijk is er wifi aan boord waardoor je al je avonturen direct met iedereen kunt delen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)