Cruisereiziger
ContractLNGMilieuNieuwe cruiseschepen

Princess Cruises bestelt twee grote LNG-cruiseschepen bij Fincantieri

Princess Cruises en Fincantieri hebben een intentieverklaring getekend voor de bouw van twee cruiseschepen. Ze worden met een brutotonnage van 175.000 de grootste schepen in de vloot en tevens de grootste die tot op heden zijn gebouwd in Italië. De capaciteit bedraagt 4.300 passagiers. Het worden de eerste schepen van de Amerikaanse cruisemaatschappij met een dual fuel systeem d.w.z. voornamelijk aangedreven door LNG, momenteel de meest milieuvriendelijke brandstoftechnologie in de scheepvaartindustrie en de schoonste fossiele brandstof ter wereld. Oplevering door de scheepswerf in Monfalcone staat gepland eind 2023 en in de lente van 2025.

Naast deze LNG-schepen heeft Princess Cruises bij dezelfde Italiaanse scheepsbouwer nog een order staan van 3 nieuwe schepen uit de Royal-klasse waaronder de Sky Princess. Dit laatste cruiseschip wordt momenteel gebouwd en wordt naar verwachting oktober volgend jaar opgeleverd. De andere twee Royal-klasse schepen komen volgens planning in 2020 en 2022 in de vaart.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!