Bemanningslid MS BREMEN aangevallen door ijsbeer

MS Bremen

Een Duits bemanningslid van het Duitse cruiseschip MS BREMEN van Hapag-Lloyd Cruises is zaterdag op het Noorse Spitsbergen aangevallen door een ijsbeer. Hij is daarbij gewond geraakt aan het hoofd. De man maakte deel uit van een groepje ‘bewakers’ die met een boot bij een eiland waren aangemeerd. Zij hebben als taak de omgeving te inspecteren voordat cruisepassagiers aan land gaan voor een excursie. 

De man is na de aanval op het eiland Sjuoyane in een helikopter naar Longyearbyen gevlogen. Volgens de reddingsdiensten is de toestand van de man stabiel. Hij is aanspreekbaar en buiten levensgevaar. Om redenen van zelfverdediging zagen de andere bewakers zich genoodzaakt om de ijsbeer neer te schieten. Andere bemanningsleden en passagiers zijn niet getroffen door het incident. Plaatselijke autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het voorval.

Het ultraluxe MS BREMEN is bezig aan een 9-daage expeditiecruise naar Spitsbergen van en naar Longyearbyen.

UPDATE: Hapag Lloyd Cruises heeft vandaag via Facebook een statement over het incident naar buiten gebracht. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​