Cruisereiziger
Renovatie

Oceania Cruises gaat 4 cruiseschepen uit Regatta-klasse renoveren

Oceania Cruises heeft maandag aangekondigd dat het haar vier cruiseschepen in de Regatta-klasse, de Regatta, Insignia, Sirena en Nautica, volledig gaat renoveren. Onder de naam OceaniaNext wordt voor een bedrag van 100 miljoen dollar de 684-passagiers tellende schepen onder handen genomen. Daarbij worden de 342 suites en hutten vernieuwd, net als de restaurants, lounges en bars die decors krijgen die zijn geïnspireerd op de 450 bestemmingen van de premium cruisemaatschappij. Het bureau Studio DADO uit Miami wordt verantwoordelijk voor de nieuwe designs. De vernieuwingen zijn voor het eerst zichtbaar op de Insignia op 7 december 2018. Daarna volgen de Sirena in mei 2019, de Regatta in september 2019 en Nautica in juni 2020.

Het prestigieuze project krijgt diverse ontwerpelementen van de nieuwbouwschepen in de vloot, Marina en Riviera. De begane grond en de eerste etage van het Atrium krijgen een nieuwe grote trap met kristallen accenten en een kroonluchter met hand geblazen en beschilderd glas. Het hoofdrestaurant wordt uitgerust met crèmekleurige lederen stoelen en een kristallen kroonluchter als middelpunt. Martini’s krijgt een kleurenpallet dat is geïnspireerd op de kust van Santorini waaronder Grieks blauw, de aardekleur sienna, chocoladebruin en tin. De bar is een combinatie van zilverwit marmer, tabakkwarts en walnootpanelen.

De suites en hutten ondergaan de grootste verandering. Ze moeten een lichtere heldere uitstraling gaan krijgen met op maat gemaakte meubels, stenen en gepolijste houten afwerking en designaccessoires. De kamers gaan ook USB-poorten bevatten, net als televisies met on-demand films in meerdere talen, een programmagids, informatie over bestemmingen en de weersverwachting. De badkamers worden volledig opnieuw ingericht met o.a. nieuwe armaturen. De badkamers van de Penthouse, Vista en Owner’s Suites krijgen daarnaast Carrara-marmer, gepolijst graniet en onyx.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!