Cruisereiziger
Testvaart

Nieuw Statendam ondergaat succesvolle zeetesten

De Nieuw Statendam is vorige week op 22 augustus teruggekeerd van twee series zeetesten in de Adriatische Zee. De eerste maal vertrok de Nieuw Statendam op 10 augustus vanuit de scheepswerf van Fincantieri in Marghera. Na 2 dagen keerde het schip terug naar Fincantieri, maar dan in de werf (droogdok)van Trieste. De resultaten van de zeetesten werden uitgelezen en geanalyseerd. Vervolgens vertrok de Nieuw Statendam op 18 augustus voor de tweede serie. Na 4 dagen arriveerde het cruiseschip terug in Marghera.

Tijdens de zeetesten onderging de Nieuw Statendam performance testen op de scheepssystemen, machines en motoren. Een werfteam van officieren, nautische ingenieurs en bouwers testte de wendbaarheid van het schip en de veiligheidssystemen.

De 2.666 passagiers tellende Nieuw Statendam wordt op 1 december 2018 opgeleverd. Op 5 december vertrekt haar maiden voyage vanuit Civitavecchia, een 14-daagse transatlantische cruise naar Fort Lauderdale. Daarvandaan gaat ze 3- tot 10-daagse cruises maken in de Caribbean. Van mei 2019 tot aan september 2019 zal de Nieuw Statendam vanuit Amsterdam een reeks cruises gaan maken naar onder andere Noorwegen, Noordkaap, Oostzee, Britse Eilanden en Ijsland.

Boek een cruise op de Nieuw Statendam bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “Nieuw Statendam ondergaat succesvolle zeetesten

  • Is de Nieuw Statendam in 2019 de vervangster van de Koningsdam en wordt de ms Rotterdam soms eerdaags vervangen door een derde schip van de Pinnacle klasse ? Het zou de HAL sieren als er in het midden segment ook een schip blijft varen die, intiem en comfortabel, eer doet aan het echte begrip “cruisen” zonder al te “Mega” groot te worden. Aan varende Disney pretparken is er meer dan genoeg keus en of het altijd zo leuk is om met dik 4000 passagiers letterlijk “opgescheept” te zitten, is nog maar de vraag…?!

Reacties zijn gesloten.