Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenCruiseterminal

Cruise Port Rotterdam verwacht in 2019 72 cruiseschepen

AIDAperla

Cruise Port Rotterdam heeft vrijdag haar cruisekalender voor 2019 bekendgemaakt. Vooralsnog worden er volgend jaar 72 cruiseschepen verwacht aan de Holland Amerikakade. Het cruisejaar loopt van 5 januari 2019 met de ontvangst van de Oceana (P&O Cruises) tot en met 25 november 2019 met het vertrek van de AIDAmar (AIDA Cruises). Maar liefst 15 verschillende cruiserederijen hebben ‘Rotjeknor’ opgenomen in hun cruiseprogramma. Rotterdam is het meest populair bij de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises met 37 bezoeken, gevolgd door Holland America Line (8), Fred. Olsen Cruise Lines (6) en P&O Cruises (5).

De AIDAperla zal net als dit jaar ook in 2019 het vaakst te aanschouwen zijn in Rotterdam. Het huidige vlaggenschip van AIDA Cruises staat 20 keer ingepland tussen mei en oktober. Daarvoor en daarna neemt de AIDAmar tijdelijk het stokje over, waardoor laatstgenoemd schip 15 keer te zien is in Rotterdam. Natuurlijk ontbreekt ook de Rotterdam van Holland America Line niet in haar thuishaven (6 keer) d.w.z. tot medio juni. Daarna is de Zuiderdam tot twee keer toe te gast. Een andere vaak terugkerende gast is de Boudicca (4 keer) van Fred. Olsen Cruise Lines.

Bijzondere ‘cruisecalls’ zijn die van de nieuwe cruiseschepen Costa Smeralda en MSC Grandiosa. De Costa Smeralda (Costa Cruises) wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf Meyer in het Finse Turku. Op 20 oktober 2019 vertrekt het voor haar maiden voyage van Hamburg naar Savona, waar haar doop op het programma staat. Onderweg doet het van 22 oktober (19:00 uur) tot en met 23 oktober (14:00 uur) Rotterdam aan. Nieuwbouwschip MSC Grandiosa wordt vlak na haar doop (2 november in Hamburg) verwacht in Rotterdam. Het schip dat wordt gebouwd bij Chantiers de l’Atlantique in het Franse St. Nazaire is van 4 november (10:00 uur) tot en met 5 november (13:00 uur) te gast.

Lees ook: Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2019?

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!