Cruisereiziger
Hygiene

Cruiseschepen Noordam en Amsterdam behalen perfecte scores

Holland America Line’s Amsterdam en Noordam behaalden onlangs een perfecte score van 100% bij een niet aangekondigde hygiëne test van het Amerikaans Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Deze scores worden toegevoegd aan het rijtje van de Zuiderdam en de Eurodam die beiden eerder dit jaar deze scores ook verdienden. Daarmee heeft Holland America Line de afgelopen jaren bijna 30 maal de perfecte score behaald.

De Amsterdam werd op 9 augustus 2018 geïnspecteerd tijdens een stop in Sitka, Alaska. Het schip was onderweg op een zevendaagse Alaskacruise. Ook de Noordam werd in Alaska geïnspecteerd en wel op 29 augustus in de hoofdstad van Alaska, Juneau.

Elk schip kan maximaal 100 punten ontvangen waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. De inspecteurs testen op 48 punten op basis van een checklist op het gebied van hygiëne, bereiding van voedsel (van opslag tot en met bereiding), zwemwater, personeel aan boord en de algehele indruk op het schip.

“Er is niets belangrijkers aan boord voor ons dan de gezondheid van onze gasten en personeelsleden. De meest recente serie 100% scores is een indrukwekkende prestatie dat de toewijding laat zien,” aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. “De felicitaties gaan naar de teams van de Amsterdam en Noordam, en uiteraard ook naar alle mensen aan wal die hard hebben meegewerkt aan deze perfecte scores.”

Cruises op bijvoorbeeld de Noordam zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)