Cruisereiziger
KielleggingNieuwe cruiseschepenOverdracht

Celebrity Edge in Frankrijk overhandigd aan Celebrity Cruises

Celebrity Cruises heeft woensdag 31 oktober na 23 maanden van bouw het cruiseschip Celebrity Edge overhandigd gekregen van de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique. Speciaal voor deze gelegenheid vond er een ceremonie aan boord van het eerste schip uit de Edge-klasse plaats gelegen aan de kade van de scheepswerf in Saint-Nazaire. Hierbij waren o.a. de voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Richard D. Fain, President en CEO van Celebrity Cruises Lisa Lutoff-Perlo, het Celebrity Executive Team en enkele vertegenwoordigers van Chantiers de l’Atlantique aanwezig. Ook de 1.377 bemanningsleden uit 72 verschillende landen waren van de partij.

‘Vandaag is het een heel speciale dag voor ons allemaal, omdat we al meer dan vier jaar op dit moment anticiperen. Er zijn zoveel aspecten van de Celebrity Edge die baanbrekend zijn, meer dan we ooit hebben gedacht. Het is allemaal het bewijs van het harde werk, de creativiteit en het talent van iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit prachtige schip tot leven te brengen’, aldus Lutoff-Perlo.

In aansluiting op de overdracht van de Celebrity Edge vond op dezelfde scheepswerf de kiellegging plaats van haar zusterschip Celebrity Apex. Na het plaatsen van de traditionele geluksmunt werd door een kraan een blok van 762 ton gepositioneerd.

Op 6 november begint de Celebrity Edge aan haar transatlantische reis naar haar nieuwe thuishaven bij Port Everglades in Fort Lauderdale. Haar inaugurele seizoen brengt het door met wisselende 8-daagse cruises naar het oostelijke en westelijke gedeelte van de Caribbean. In de lente van 2019 keert de Celebrity Edge weer terug naar Europa voor een serie van 8- tot 12-daagse cruises in de Middellandse Zee.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!