MSC Cruises afgelopen weekend met 8 cruiseschepen in Genua

Genua kleurde afgelopen weekend helemaal blauw en wit, de kleuren van cruisemaatschappij MSC Cruises. Het verwelkomde maar liefst 8 cruiseschepen van de Mediterraanse rederij met aan boord 41.000 passagiers. Dit betekende een nieuw seizoensrecord voor de Italiaanse havenstad. Zaterdag deed de MSC Meraviglia, MSC Magnifica en MSC Opera Genua aan en zondag was het de beurt aan de MSC Seaview, MSC Preziosa, MSC Sinfonia en MSC Fantasia. Tot slot arriveerde maandag de MSC Orchestra. De MSC Opera, MSC Fantasia en MSC Orchestra maken zich op voor hun winterseizoen in Zuid-Amerika vanuit respectievelijk Cuba, Brazilië en Argentinië.

De komende periode zullen er door de aanwezigheid van MSC Cruises nog meer records sneuvelen in de Lugurische hoofdstad. Naar verwachting zullen er dit jaar 992.000 MSC-passagiers aankomen via 174 aanlopen. Dit is een stijging van 12% in vergelijking met 2017 (882.000). In 2019 zullen deze aantallen verder omhoog gaan, mede door de komst van twee nieuwe vlaggenschepen MSC Bellissima en MSC Grandiosa. Het totale aantal cruisepassagiers via MSC-schepen in Genua wordt dan 1,1 miljoen, een stijging van 10%, via 195 aanlopen. In twee jaar tijd genereert MSC bijna 24% meer verkeer in Genua, gelijk aan 1,5 keer de groei op de Italiaanse cruisemarkt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!