Wat zijn repositioning cruises?

Tweemaal per jaar vindt er een grote in- en uittocht van schepen plaats op de hele aardbol. In de lente komen veel cruiseschepen naar Europa toe en in oktober/november is er het vertrek van cruiseschepen naar andere gebieden. Het gros van de cruiseschepen blijft namelijk niet het hele jaar in Europa of een ander gebied varen. Meestal komen zo rond april de eerste schepen naar de Middellandse Zee, die in de winter hebben rondgevaren in bijvoorbeeld het Caribisch gebied of Zuid-Amerika. Verder zie je meer (in vergelijking met een paar jaar geleden) schepen terugkomen uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten.

Terug of heen?

Aan het einde van de herfst/begin winter gaan de schepen van Noord-Europa en Middellandse Zee repositioneren naar een ander gebied. Hetzelfde verhaal feitelijk als wat de schepen in de lente gedaan hebben. Bovenstaande geldt niet alleen voor Europa maar ook voor schepen die verkassen van Alaska naar Mexico en andersom.

Deze zogenoemde ‘repositioning’ cruises zijn bijzondere cruises. Het verblijf op het schip is bijvoorbeeld al langer, zeg uitlopend naar 20 dagen. Veel zeedagen zijn eveneens een kenmerk. Het kan makkelijk gebeuren dat je 5 dagen achtereen op zee zit zonder een haven aan te doen. Cruisemaatschappijen bieden wel extra faciliteiten, zoals een themacruise of gastsprekers aan.

Voordelige cruises

Als cruisereiziger moet je terdege realiseren wat een repositioning cruise je wel en niet biedt. Een groot voordeel is zeker de prijs van een dergelijke cruise. De cruiseschepen zijn moeilijker vol te krijgen en daarom worden de hutten tegen aangename prijzen verkocht. Daarentegen zijn de vliegprijzen minder goedkoop. Je begint en eindigt de cruise op twee totaal verschillende, en vaak ver van elkaar gelegen dure, plekken.  Hou vooral dus de maanden maart/april en november in de gaten voor aantrekkelijke cruises.

Leuke cruises

Transatlantische cruise naar Amsterdam!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​