Cruisereiziger
Cruiseterminal

De Graaff volgt Kouwenberg op als directeur Passenger Terminal Amsterdam

Dick de Graaff wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directeur van Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Hij wordt de opvolger van René Kouwenberg die met pensioen gaat. De 48-jarige De Graaff is goed bekend met de cruisesector en kent de Amsterdamse passagiersterminal van binnen uit. Vanaf december 2004 bekleedde hij de functie van commercieel directeur bij PTA en was hij verantwoordelijk voor de groei van het aantal cruise ontvangsten en voor de uitbating van de passagiersterminal als locatie voor beurzen en evenementen. Samen met Kouwenberg en zijn team zorgde hij ervoor dat PTA in 2016 de Port of the Year Award won, de Oscar in de cruisewereld. In datzelfde jaar én in 2017 ontving PTA ook de Cruise Critic Award, een publieksprijs voor beste cruisebestemming.

De 63-jarige Kouwenberg is bij de aankondiging van zijn terugtreden als directeur van PTA onderscheiden met de Frans Banninck Cocq Penning. Hij heeft de gemeentelijke onderscheiding ontvangen omdat hij als ambassadeur van de stad gedurende 18 jaar de stad internationaal op de kaart heeft gezet als gastvrije stad en aantrekkelijke cruisebestemming. Ook stond Kouwenberg als medegrondlegger en bestuurslid aan de wieg van het Prinsengrachtconcert, inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met landelijke uitstraling.

Bron: Port of Amsterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!