Ocean Cay MSC Marine Reserve: een Caribisch paradijs onthult

MSC Cruises onthulde vandaag meer details over een unieke eilandervaring die gasten vanaf 9 november 2019 met de MSC Meraviglia te wachten staat. Ononderbroken uitzicht op de oceaan, kristalhelder water, zachte witte zandstranden met blauwe luchten en zonneschijn – deze droom van het paradijs wordt werkelijkheid voor gasten van MSC Cruises wanneer ze Ocean Cay MSC Marine Reserve bezoeken.

Stel je eens een rustige ochtend voor in een cabana op het strand, gevolgd door een snorkeltocht om het koraal te ontdekken. Met kleurrijke vissen en het overvloedige onderwaterleven. De middag besteed je aan strandactiviteiten, misschien een partijtje strandvolleybal of souvenirs kopen. Terwijl de zon ondergaat, ga je naar één van de strandbars om te genieten van een cocktail met adembenemend uitzicht op zee en een sfeer van vredige rust. En eindig de avond met een film onder de sterren en keer terug naar het comfort van je schip. Gewoon magisch!

Met Ocean Cay MSC Marine Reserve transformeert MSC Cruises een voormalige industriële zandwinningslocatie om in een florerend zeereservaat en een particuliere eilandbestemming die in harmonie zal zijn met het lokale ecosysteem. Ocean Cay is ontworpen om gasten onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van hun omgeving. De visie is om een ​​duurzame bestemming te creëren met activiteiten waarmee gasten verbinding kunnen maken met de natuur en die mogelijkheden bieden om te leren over de bescherming van de oceanen en het belang van het behoud van koraalriffen via speciale edutainment-programma’s.

Rond het eiland ligt 64 vierkante mijl beschermd water én een koraalkwekerij opgericht om de groei van nieuw koraal aan te moedigen en te ondersteunen. Er worden plannen gemaakt voor de plaatsing van een marine laboratorium op Ocean Cay dat onderzoek doet naar klimaatbestendig koraal in de hoop inzichten te kunnen verschaffen aan vergelijkbare eilandhabitats.

CEO van MSC Cruises, Gianni Onorato: “Ocean Cay MSC Marine Reserve zal iets nieuws en unieks bieden voor onze Caraïbische routes vanuit Miami en Havana en zal een echt gedenkwaardig hoogtepunt worden voor onze gasten. We hebben een gastervaring gecreëerd die een aanvulling is op de adembenemende natuurlijke schoonheid van dit opmerkelijke deel van het Caribisch gebied. We hoefden niet uitgebreid te bouwen op een eiland dat al de ingrediënten van een natuurlijk paradijs had. We hebben echter veel werk verzet om het eiland schoon te maken, tonnen historisch industrieel afval te verwijderen en de stranden en de 64 vierkante kilometer beschermde wateren rondom het eiland terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat.”

Onorato vervolgt: “Voor de gastdiensten op het eiland hebben we het authentiek gehouden en een ervaring ontworpen die het de gasten mogelijk maakt om gewoon op hun best te genieten van de natuur. Het schip is een integraal onderdeel van de ervaring omdat we een pier hebben gebouwd zodat gasten gemakkelijk heen en weer kunnen gaan tussen het schip gedurende de dag en zowel de wal- als de faciliteiten aan boord volledig kunnen gebruiken. ”

Ononderbroken zon, zand, zee en blauwe hemel

Met meer dan twee mijl prachtige witte zandstranden gevormd uit ‘s werelds beste aragonietzand, zullen de gasten verwend worden met de keuze uit zeven verschillende strandgebieden, elk met hun eigen uitstraling en karakter, zodat de gasten kunnen kiezen uit warm zand tussen hun tenen en het geluid van de oceaan of voor degenen die op zoek zijn naar iets actiever zijn er strandspelletjes en watersporten.

Ligbedden zijn beschikbaar op alle stranden en sommige stranden bieden cabanas die voor de dag kunnen worden gehuurd. Het ondiepe, kristalheldere water van de Grote Lagune is perfect voor beschermde zwemmen en watersporten, terwijl de kleinere gezinslagune is ontworpen voor het plezier van de jongere gasten, met zeer ondiep, rustig water en veel spelletjes. Met meer dan een halve mijl lang is het Great Bimini Beach het grootste stuk strand van het eiland, evenals de plek om te genieten van een verscheidenheid aan watersporten.

Ontdekken

De Ocean Cay-excursies zullen bezoekers laten ontdekken, ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur. Ontdek de wateren rond het eiland door snorkelsafari’s, kajaktochten en paddleboarden. De Family Explorer-club biedt ook leuke activiteiten voor het hele gezin.

Voor degenen die op zoek zijn naar een heel speciale ervaring, kunnen Ocean Cay-gasten privé (voor een dag)  een kleiner eiland huren in de buurt van het vaste land. Dit omvat: een privéboot die de groep naar het eiland brengt en bij hun blijft; en een feesttent, ligbedden en ligstoelen en eten en drinken. Dichtbij het eiland is een oud scheepswrak, waardoor het een prachtige plek is om te snorkelen.

Naast de excursies vindt er een breed scala aan amusementsactiviteiten plaats van sportgames en -toernooien, danslessen en activiteiten voor het hele gezin.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van Ocean Cay is dat het schip tegen de avond zal blijven vanwege de gunstige ligging op slechts 65 mijl ten zuiden van Miami. Zodra de zon ondergaat, kunnen gasten genieten van nachtelijke tochten, sterren kijken op het strand of romantische catamarantocht bij zonsondergang om de dag tot een heel bijzonder einde te brengen. Het entertainment op het eiland concentreert zich rond de iconische vuurtoren met adembenemende zonsondergangen en met livemuziek of dj’s en een verrassende visuele ervaring die de atmosfeer verder zal verbeteren.

Eten en drinken

Als onderdeel van de toewijding om ervoor te zorgen dat het eiland duurzaam is en om afval te minimaliseren, is er een select aantal eetgelegenheden op Ocean Cay. Het schip zal volledig operationeel zijn terwijl het op het eiland is aangemeerd en het verste punt van het schip ligt op slechts 20 minuten lopen of er is een dienst voor elektrische wagentjes die gasten rond het eiland zal vervoeren.

Er is een keuze aan opties voor eten en drinken aan de wal, waaronder:
• Buffet: gunstig gelegen in de buurt van de lagune van de familie, dit is de plek voor vers bereide maaltijden uit een verscheidenheid aan internationale culinaire tradities, waaronder Amerikaanse klassiekers en authentieke Bahamaanse smaken, evenals enkele kinderfavorieten.
• Voedselkarren: als je geen zin hebt om te gaan zitten, zijn er voedselkarretjes met informeel straatvoedsel verkrijgbaar; waaronder een taco-truck, conch-fitter truck en meer. De vrachtwagens staan ​​overdag stil rond de stranden en zullen ‘s nachts naar het Marina-gebied gaan om een ​​eetfestivalsfeer te creëren.

Een reeks verschillende bars met verschillende sferen en sferen zijn verspreid over het eiland. Waaronder:
• Authentieke Bahamiaanse bar: deze gezellige bar ligt in de jachthaven en biedt cocktails en drankjes in een authentieke Bahamaanse stijl.
• Lighthouse Bar: deze cocktailbar in Hemingway-stijl biedt een ruime keuze aan rum, andere sterke dranken en heerlijke cocktails, allemaal met een ongelooflijk uitzicht op zee. Het is de perfecte plek om een ​​pauze te nemen van een van de vele activiteiten van het eiland gedurende de dag,
• Strandbars: er zijn zeven strandbars verspreid over het eiland, elk met een eigen persoonlijkheid en een eigen speciale look en feel.
• ijssalon en koffiebar: deze locatie, gelegen in de jachthaven, biedt verschillende soorten ijs, van klassiek tot meer innovatieve smaken. De koffiebar biedt vers gezette bonen en gemalen koffie, espresso en cappuccino voor een energieke start van de dag op Ocean Cay of een snelle boost later.

Shopping

Een belangrijk onderdeel van de eilandbeleving is een speciaal winkelconcept dat is ontworpen om de algehele visie van het eiland met vier verschillende winkelgebieden te weerspiegelen en gasten de gelegenheid te bieden unieke en speciale souvenirs mee naar huis te nemen of vakantiebenodigdheden te vinden.

De Bahamiaanse winkel & markt biedt authentieke kunst en kunstnijverheid van plaatselijke ambachtslui en Bahamaanse bedrijven om perfect de geest van de Bahama’s aan te vullen. Ondertussen biedt de Ocean Cay Trading Post een brede selectie van exclusieve Ocean Cay-souvenirs en geschenken geïnspireerd door de natuur met cadeaus voor volwassenen en kinderen, variërend van T-shirts, caps, strandartikelen, handdoeken en accessoires.

Gasten kunnen in de MSC Shop essentiële spullen kopen voor de hele dag met een reeks producten van MSC Cruises, zoals hoeden, slippers, handdoeken, strandtassen, zonnebrandcrèmes en lippenbalsems.

Gasten kunnen vooraf een bestelling doen en deze ophalen in het Welcome Center, zoals Ocean Cay survival kits en andere benodigdheden. In het Welcome Center kan je bovendien de hele dag terecht voor je perfecte dag op Ocean Cay.

Ontspan

Voor die gasten die willen ontspannen en verjongen op het eiland, zullen er services worden aangeboden door de bekroonde MSC Aura SPA met een selectie van ontspannende lichaams- en gezichtsbehandelingen. Alle schoonheidsproducten die op het eiland worden gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.

Tot slot goed om te weten

  • Vervoer: Het is gemakkelijk om het eiland te voet te verkennen, aangezien alles dichtbij is, kaarten eenvoudig beschikbaar zijn en ons vriendelijke personeel er is om u te helpen. Een netwerk van paden biedt toegang tot elke locatie, een wandeling van 5-10 minuten brengt u naar de meeste plaatsen, omdat het meest afgelegen gebied op slechts 20 minuten lopen ligt. Maar als u moeiteloos wilt rondreizen, kunt u een gratis elektrische wagentje gebruiken.
  • Wi-Fi: Ocean Cay is uitgerust met Wi-Fi. De wifi van het schip werkt slechts op een beperkte afstand op het eiland. Als u tijdens uw verblijf op Ocean Cay verbonden wilt blijven met uw vrienden en familie, koop je een van de wifi-pakketten.
  • Verhuur: Elk strand op Ocean Cay heeft een eigen verhuurstation, gelegen achter de openbare toiletten; daar kun je matten, parasols en snorkelspullen huren.
  • Plan vooruit: het is raadzaam om van tevoren diensten te boeken, inclusief de spa-behandelingen, excursies / activiteiten. Dit kan allemaal aan boord gedaan worden bij de relevante informatiebalies of via de MSC for Me app.
  • Betaling: Alle betalingen op het eiland worden beheerd via uw Cruise Card. De enige plaats die de Cruise Card niet accepteert, is de Bahamiaanse markt waar USD wordt geaccepteerd, dus vergeet niet wat geld te brengen voor de Bahamiaanse markt.
  • Life Guards: op alle stranden van het hoofdeiland zijn badmeesters aanwezig.
  • Excursies boeken: excursies kunnen vooraf worden gereserveerd vóór de cruise, met 20% korting op de prijzen aan boord of geboekt aan boord via het Shorex-team of via de MSC for Me-app en tot slot van de informatiebalie op het plein.

Wil je ook één van de eersten zijn op dit eiland vanaf 9 november 2019?

Vanaf november 2019 varen alle schepen van MSC Cruises vanuit Miami naar Ocean Cay als onderdeel van de Caraïbische routes. Deze zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!