Cruisereiziger
ContractLNGMilieu

Princess Cruises ondertekent contract voor 2 nieuwe LNG schepen bij Fincantieri

Princess Cruises en Fincantieri hebben het definitieve contract getekend voor de bouw van twee cruiseschepen. De intentieverklaring werd al in juli 2018 ondertekend. De schepen worden met een brutotonnage van 175.000 de grootste schepen in de vloot en tevens de grootste die tot op heden zijn gebouwd in Italië. De capaciteit bedraagt 4.300 passagiers.

Het worden de eerste schepen van de Amerikaanse cruisemaatschappij met een dual fuel systeem d.w.z. voornamelijk aangedreven door LNG, momenteel de meest milieuvriendelijke brandstoftechnologie in de scheepvaartindustrie en de schoonste fossiele brandstof ter wereld. Oplevering door de scheepswerf in Monfalcone staat gepland eind 2023 en in de lente van 2025.

Naast deze LNG-schepen heeft Princess Cruises bij dezelfde Italiaanse scheepsbouwer nog een order staan van 3 nieuwe schepen uit de Royal-klasse waaronder de Sky Princess. Dit laatste cruiseschip wordt momenteel gebouwd en wordt in oktober van dit jaar opgeleverd. De andere twee Royal-klasse schepen komen volgens planning in 2020 en 2022 in de vaart.

Princess Cruises is verkrijgbaar bij onder andere:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)