Camilla doopt Spirit of Discovery in Dover

Vrijdagmiddag is in het Engelse Dover het eerste nieuwbouwschip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises, de Spirit of Discovery, officieel gedoopt door Camilla, de hertogin van Cornwall. De feestelijke ceremonie vond plaats bij de nieuwe Western Docks van de haven. Het was al bijna 10 jaar geleden dat er een cruiseschip werd gelanceerd in de Engelse havenstad dat bekend staat om haar iconische witte kliffen. Hoogtepunt van de festiviteiten was het moment dat Camilla een fles met speciaal gemixte mousserende wijn tegen de romp van het 999-passagiers tellende schip kapot liet slaan. Even daarvoor had er een Brits tuinfeest en high tea plaatsgevonden op de kade.

De Spirit of Discovery, dat speciaal is gebouwd voor de Britse markt, vertrekt op 10 juli vanuit Dover voor haar maiden voyage, een 14-daagse cruise rond de Britse Eilanden. Het tweede nieuwbouwschip van Saga, Spirit of Adventure, zal volgend jaar worden opgeleverd door de Meyer Werft in Papenburg. Vorige maand vond de kiellegging plaats van dit schip.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!