Cruisereiziger
Riviercruisen

Eerste schepen Feenstra Rijn Lijn vertrokken vanaf Arnhem

Onder een stralende zon vond maandag 13 juli in Arnhem de verlate start plaats van het riviercruiseseizoen van Feenstra Rijn Lijn. MPS Poseidon vertrok voor een 14-daagse cruise naar de Rijn, Moezel en de Saar. De passagiers op MPS Statendam konden zich verheugen op een 14-daagse Rijnreis naar het Zwitserse Basel. Cruisereiziger Ton nam een kijkje bij het vertrek. “Blij dat we weer mogen en kunnen varen” was een veel gehoorde uitspraak van de gasten.

Vanzelfsprekend zijn de coronamaatregelen ook van toepassing op de schepen. Zo dient vóór vertrek een gezondheidsverklaring te worden overlegd en wordt bij inscheping de temperatuur van de gasten gecontroleerd. Door minder passagiers aan de reis te laten deelnemen is er aan boord meer dan genoeg ruimte om de 1,5 meterregel in acht te kunnen nemen. Alleen op plaatsen waar het echt niet anders kan (bijvoorbeeld in de gangen) wordt aan de passagiers gevraagd even een mondkapje te dragen. Ook op culinair gebied is er niets aan de verzorging veranderd. Alle maaltijden worden nu door de bediening aan tafel geserveerd, hetgeen voor de passagiers wel net zo gemakkelijk is.

De algehele uitvoering van de reis is eigenlijk niet veranderd. Dit geldt niet altijd voor de excursies aan de wal, want die zijn in sommige gevallen aangepast op de lokale regelgeving.

Ook de overige schepen van Feenstra maken zich gereed voor vertrek. Op 27 juli zal MPS Azolla vertrekken voor een 6-daagse cruise naar de provincie Zeeland en MPS Salvinia volgt op 6 augustus voor een 10-daagse Rijn- en Moezelcruise naar Bernkastel. Ook de gasten van MPS Rembrandt van Rijn en MPS Horizon kunnen zich opmaken voor een spoedig vertrek van hun riviercruise.

Nico Arnts, directeur van Feenstra Rijn Lijn, is zelf bij het vertrek van beide schepen aanwezig. “Het heeft even geduurd, maar we zijn blij dat we na een terdege voorbereiding weer gaan varen. Niet te vroeg want we wilden er zeker van zijn dat we onze klanten op een veilige en verantwoorde wijze aan boord kunnen ontvangen”, aldus Arnts.
Samen met hem hopen wij op een goed rivierseizoen.

Tekst: Cruisereiziger Ton 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)