Cruisereiziger
Bestemmingen

Zes Holland America Line schepen in 2021 naar Alaska

In 2021 biedt Holland America Line opnieuw, met meer dan 70 jaar ervaring op dit continent, een volledig seizoen aan cruises en Land + Sea Journeys aan. Van april tot september 2021 nemen zes premium schepen gasten mee.

Gasten kunnen een Alaska-reis boeken op de schepen Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Oosterdam en Volendam. Het startpunt en de eindbestemming voor deze reizen zijn Seattle, Washington en Vancouver in Canada. Je kunt ook kiezen voor een enkele reis tussen Whittier (Alaska) en het Canadese Vancouver.

“We zien grote belangstelling voor het Alaska-seizoen van komende zomer, omdat mensen verwachten dat ze weer naar buiten kunnen gaan, kunnen reizen en tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De natuurlijke schoonheid en uitstraling van Alaska zijn ongeëvenaard. Als je een meeslepende ervaring wilt hebben, bezoek dan Glacier Bay en de Yukon. We zijn als expert klaar om terug te keren met tal van verschillende mogelijkheden voor iedereen, van koppels tot gezinnen met meerdere generaties.”

Glacier Bay en iconische gletsjers

De ontzagwekkende gletsjers van Alaska en het Glacier Bay National Park kunnen het beste vanaf zee worden bekeken en Holland America Line biedt de meeste routes naar Glacier Bay National Park dan welke andere cruiserederij dan ook. Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan meerdere iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

In het kort

  • Het Pinnacle Class-schip Koningsdam keert terug naar Alaska met zevendaagse ‘Inside Passage’ -routes vanuit Vancouver en Land + Sea Journeys. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver, inclusief een bezoek aan Glacier Bay National Park.
  • Aan boord van Nieuw Amsterdam en Noordam kunnen reizigers de zevendaagse routes ‘Glacier Discovery Northbound’ en ‘Glacier Discovery Southbound’ varen tussen Whittier, Alaska en Vancouver. Deze cruises omvatten twee gletsjers, Glacier Bay en Hubbard Glacier of College Fjords. Je vaart op deze route ook naar de havens van Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse ‘Alaska Inside Passage’-routes omvat een rondreis vanuit Vancouver, aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. Havens zijn onder andere ook Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse ‘Alaskan Explorer’ -routes maken een rondreis vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Oosterdam, met ook een bezoek aan Victoria, British Columbia; en Ketchikan, Juneau en Sitka.
  • Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordamen Volendam bieden Land + Sea Journeys aan van negen tot 18 dagen.

Acht wereldberoemde chef-koks begeleiden en beïnvloeden elk aspect van de eetervaring aan boord, inclusief Pacific Northwest-geïnspireerde gerechten door Ethan Stowell uit Seattle.

Alle schepen die in Alaska varen, hebben een uitgebreide programmering aan boord. Gasten kunnen in contact komen met een natuuronderzoeker in Alaska. Cruises die een bezoek aan Glacier Bay brengen, zullen een National Park Ranger en Huna native speaker aan boord ontvangen als experts. Speciale presentaties omvatten lokale onderwerpen, zoals de bushpiloten in Alaska en de beroemde Iditarod-race.

Insider Expertise levert exclusieve Land+Sea ervaringen

Voor ontdekkingsreizigers die het ‘Grote Land’ verder willen ontdekken, heeft Holland America Line 15 verschillende Land+Sea Journeys die een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise combineren met het ontdekken van het binnenland. Op die manier kan meer tijd worden doorgebracht – tot drie nachten – in Denali National Park en Preserve, het kroonjuweel van Alaska. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die reisopties over land uitbreidt tot aan Dawson City, het hart van de Klondike Gold Rush en de ongerepte uithoeken van het Yukon gebied. Elke reis omvat een treinrit naar het binnenland van Alaska met de iconische McKinley Explorer met glazen koepel van Holland America Line.

De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren elk jaar tot het meest ervaren en het beste opgeleide personeel. Velen van hen zijn lokale inwoners van Alaska. De cruiselijn heeft ook eigen touringcars, een luxe traincoach, de McKinley Explorer en hotels, waaronder het 60 hectare grote McKinley Chalet Resort dat grenst aan het Denali National Park. Routes zijn zorgvuldig ontworpen met lokale expertise en deskundige Journey Hosts die een once-in-a-lifetime ervaring bieden en de maximale reistijd in Alaska mogelijk maken.

 

Meer informatie over cruisen in Alaska? Lees dan ook: Welke schepen varen in de zomer van 2021 in Alaska?:

Deze HAL cruises zijn verkrijgbaar bij o.a.:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “Zes Holland America Line schepen in 2021 naar Alaska

  • Ik hoop dat deze HAL schepen een beter lot beschoren is dan hun illustere voorganger de ms Prinsendam uit 1973 en men een veilige, GEZONDE en voorspoedig cruise periode tegemoet gaat in de wateren van Alaska ! ! !

Reacties zijn gesloten.