Carnival neemt afscheid van meer cruiseschepen

Carnival Corporation heeft bij de bekendmaking van haar resultaten over het vierde kwartaal van 2020 bekendgemaakt dat het afscheid gaat nemen van nog eens 4 cruiseschepen. Dat brengt het totaal aantal schepen dat de vloot verlaat op 19. Inmiddels zijn er daarvan al 15 verkocht. De overige 4 zullen de komende periode worden verkocht, aan een andere rederij danwel voor de sloop. Het bedrijf maakte niet bekend om welke schepen het gaat.

De 19 schepen vertegenwoordigen ongeveer 13 procent van de capaciteit. Het gaat om 3 procent van de bedrijfsopbrengsten in 2019. De verkoop van deze, minder efficiënte, schepen moet leiden tot toekomstige besparingen op de exploitatiekosten en vermindering van het brandstofverbruik.
Carnival nam recent twee nieuwe schepen in ontvangst. De verwachting is dat in 2021 slechts 1 schip zal worden opgeleverd. Het bedrijf gaf niet aan om welk schip het gaat, maar naar verwachting gaat het om de Rotterdam van Holland America Line. Oorspronkelijk zouden er 5 nieuwe cruiseschepen in 2021 hun debuut maken voor Carnival Corporation.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *