Cruisereiziger
ExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepenTe water lating

Janssonius te water gelaten in Split

Donderdag vierde het Nederlandse Oceanwide Expeditions de te water lating van de Janssonius in Split. De Janssonius is het nieuwe Polar Class 6-schip dat momenteel gebouwd wordt bij de Brodosplit Shipyards in Split, Kroatië.

De nieuwe Janssonius is één van de technologisch meest geavanceerde, structureel versterkte expeditiecruiseschepen ter wereld. Ze is vergelijkbaar met het laatste nieuwbouwschip van Oceanwide Expeditions, de Hondius.

“We zijn zeer verheugd een schip te mogen verwelkomen dat vergelijkbaar is met de Hondius”, aldus Michel van Gessel, CEO van Oceanwide. “Hondius heeft uitstekend gepresteerd in de poolgebieden en we kijken er naar uit om met Janssonius identieke diensten en kwalitatieve expedities aan te bieden in de Noordpool en Antarctica.”

Janssonius is op maat ontworpen voor poolreizen, waarbij de veiligheid en snelheid voorop staan. De impact op het milieu wordt dan ook tot een minimum beperkt. Ze is uitgerust met stoomwarmte, led-verlichting en biologisch afbreekbare verf en smeermiddelen. Ze heeft bovendien flexibele energiebeheersystemen die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot laag houden.

Oceanwide geeft met de Janssonius het bewijs af dat het bedrijf nog steeds robuust en optimistisch is over de toekomst van poolcruises. Ondanks de reisbeperkingen die gaande zijn. Mede dankzij de recente investering van Bolster Investment Partners, blijft Oceanwide routes plannen, kunnen gasten reizen boeken, én schepen bouwen die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van expeditiereizen leiden.

Janssonius is vernoemd naar de 17e-eeuwse Nederlandse cartograaf Jan Janssonius, schoonzoon van de Vlaamse cartograaf Jodocus Hondius. Het vorige nieuwbouwschip Hondius is vernoemd naar deze cartograaf. Miriam bezocht de Hondius in 2019 in Vlissingen. Lees hier meer daarover. 

Het nieuwe schip zal in november klaar zijn om aan haar eerste Antarctische seizoen te beginnen. In 2022 vaart de Janssonius bovendien een unieke route vanuit Vlissingen naar Spitsbergen. Bekijk hier meer over deze expeditie cruise die vertrekt in juni 2022. Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)