Cruisereiziger
BestemmingenPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2022?

Welke cruises vertrekken in 2022 vanaf Rotterdam?

In 2022 komen zoals het er nu naar uitziet,  33 aankomsten van cruiseschepen naar de havenstad Rotterdam waarbij je kan inschepen voor een mooie cruise. Wij geven je een overzicht waar de cruises vanuit Rotterdam naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

In dit artikel lees je over cruises vanuit Rotterdam naar West Europese steden, Noorse Fjorden, Baltische Staten, transatlantisch naar Amerika en repositioning cruises van/naar het Zuiden van Europa.

Stedencruises

De West-Europese stedencruises zijn al jaren veruit in de meerderheid vanaf Rotterdam. Je kunt praktisch vanaf maart tot oktober de steden in de landen om ons heen ontdekken. In het voorjaar in maart/april vaart het all-weather familieschip AIDAprima 8 maal een route van 8 dagen. Elke donderdag in maart en 7 en 14 april 2022 vertrekt ze voor een 8-daagse cruise naar Hamburg, Le Havre, Southampton en Zeebrugge.

Alle cruises hebben 1 overnachting aan de kade in Rotterdam van donderdag op vrijdag. Cruises zijn verkrijgbaar vanaf € 595.

Vanaf 26 mei tot en met half oktober vaart de AIDAprima langere routes vanaf Rotterdam. Het schip maakt tweeweekse cruises met West-Europese steden Hamburg, le Havre, Southampton en Zeebrugge. Het tweede deel van de reis bestaat uit een bezoek aan de Noorse Fjorden.

De bestemmingen in Noorwegen variëren per reis: bijvoorbeeld Haugesund, Hellesylt, Geirangerfjord, Molde en Stavanger of Bergen, Molde, Andalsnes, Alesund en Stavanger. De 15-daagse cruises naar de West-Europese steden & Noorwegen van de AIDAprima zijn beschikbaar vanaf € 1720.

Meer informatie over AIDAprima cruises vind je bij:

 

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

 

In de herfst kan je mee op de MSC Magnifica die op 27 september, 4 en 11 oktober 2022 vertrekt voor een 8-daagse cruise naar de steden Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Deze cruises met vertrek op dinsdag blijven 1 nacht aan de kade in Rotterdam. Vanaf slechts €599.

Meer informatie over MSC cruises vind je bij:

 

Cruise Online Sunweb

 

 

Een verrassende cruise in dit rijtje is die van de Volendam met vertrek op 17 juli 2022. Je ziet tal van grote steden op een 15-daagse route: Dover, Bristol, Dublin, Bordeaux, La Rochelle, Rouen en Zeebrugge. Vanaf €3039.

Meer informatie bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

 

Noorse Fjorden

De AIDAprima vaart op 21 april een 8-daagse Noorse Fjordencruise vanuit Rotterdam. Je bezoekt dan Haugesund, Stavanger en Flam. Daarnaast ook Hamburg en Kiel, waar je ook ontscheept.

Langere routes van de AIDAprima zijn de 15-daagse cruises waar je afhankelijk van de route Bergen, Eidfjord, Haugesund, Nordfjordeid, Flam en Stavanger bezoekt, naast de grote West-Europese steden Southampton, Hamburg, Zeebrugge en Le Havre. Je verblijft op deze cruises 2 x 1 dag in Hamburg. Deze cruises zijn verkrijgbaar vanaf €1720.

Meer informatie over AIDAprima cruises vind je bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Noordkaap

De Volendam gaat het zomerseizoen twee maal naar de Noordkaap, op 15 mei 2022 en 3 juli 2022. Je bezoekt ook een aantal Noorse Fjorden zoals Stavanger, Flam, Alesund, Geiranger en Trondheim. Op de Noordkaap zie je Hammerfest en Honningsvag. Ook de stad Bergen staat op het programma. Vanaf €2539.

Meer informatie bij: 

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Spitsbergen en IJsland

Een zeer bijzonder mooie cruise maakt de Volendam op 12 juni 2022. Je vaart via de Noorse Fjorden van Eidfjord, Mold en Bergen naar Spitsbergen. Daar bezoek je Longyearbyen en Ny Alesund. Via IJsland met Akureyri, Isafjordur en Reykjavik gaat het schip naar de Orkney Eilanden (Kirkwall) naar twee Schotse havens (South Queensferry- voor Edinburgh-  en Invergordon). Vanaf €5149.

Meer informatie bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Baltische Staten

Op 1 mei 2022 en 31 juli 2022 vertrekt het kleinschalige MS Volendam naar de Baltische Staten vanuit Rotterdam. Je bezoekt de klassieke bestemmingen Kopenhagen, Warnemünde, Tallinn, St. Petersburg (2 dagen), Helsinki en Stockholm. Leuk op deze route is Aarhus in Denemarken. Vanaf €2939.

Meer informatie bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Groot-Brittannië

De Volendam vertrekt op 29 mei 2022 en op 14 augustus 2022 voor 15 dagen voor een rondje Groot-Brittannië, inclusief Guernsey, Schotland en Ierland. Deze hele mooie route omvat Saint Peter Port (Guernsey) Portland, Falmouth, Ilfracombe (Engeland), Liverpool, Dublin (Ierland), Kirkwall (Orkney Eilanden), Portree, Invergordon, South Queensferry en Edinburgh (Schotland). Vanaf €3039.

Meer informatie bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Repositioning: naar de Middellandse Zee

Wil je lekker naar de Middellandse Zee vanuit Rotterdam? Dit jaar kan het weer!

Op 28 augustus vertrekt de Volendam naar Civitavecchia op een 15-daagse cruise. Je vaart de West-Europese kust af naar Brest, La Rochelle, Le Verdon-sur-Mer, Leixões, Porto, Lissabon, Gibraltar, Motril, Cartagena en Palma de Mallorca. Deze reis is verkrijgbaar vanaf €2439.

Je kunt deze ook verlengen (aanrader wat ons betreft!) naar Venetië, tot een 28-daagse nazomer cruise. Vanaf €5179. Je bezoekt dan na Civitavecchia ook Katakolon en Mykonos, Navplion, Alexandrie, Kusadasi en wereldstad Istanbul.

Meer informatie bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Transatlantisch

Twee zeer bijzondere cruises vertrekken overzees naar Noord-Amerika. Op 25 juli 2022 zal de Zaandam een 20-daagse reis maken van Rotterdam naar Boston. Je ziet onderweg Dublin, Scrabster (Schotland), Seyðisfjörður, Akureyri, Ísafjörður (IJsland), Nanortalik (Groenland), St. Anthony, St. John’s, Halifax (Canada) en tenslotte Boston waar je arriveert op 13 augustus 2022. Vanaf €5389.

Een nostalgische reis maakt ook op 15 oktober 2022 de nieuwe Rotterdam naar New York, in het kielzog van de emigranten. Je gaat via Le Havre en Plymouth naar New York, waar je 2 dagen verblijft en tenslotte naar Fort Lauderdale. 16 dagen vanaf €1979. Je kunt ook alleen tot New York meevaren. Dat is een 13-daagse cruise vanaf €1899.

Meer informatie over Holland America Line:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Arriveren in Rotterdam?

Tot slot nog een enkele cruise die té leuk is om over te slaan in dit overzicht. Je scheept bij deze cruise niet in Rotterdam in, maar eindigt wel in de havenstad!

De Volendam vertrekt namelijk op 16 april 2022 vanuit Fort Lauderdale op een reis naar Europa. Onderweg bezoek je de Portugese Azoren, Brest, Cherbourg, Le Havre en Zeebrugge. Op 1 mei arriveer je in Rotterdam!  Vanaf €1679.

Tot slot nog een aantal cruises, die niet eindigen in Rotterdam maar in Hamburg. Deze cruises hebben op hun route wél Rotterdam staan. Desondanks leuke cruises om misschien toch op mee te gaan. Je kunt wellicht in Rotterdam ontschepen of gewoon lekker meevaren naar de eindhaven?

  • AIDAprima – van Palma de Mallorca of Barcelona naar Hamburg, 14-16 dagen – vertrek 18/19 februari 2022 – vanaf €1210 (semi-all-inclusive)
  • Mein Schiff 4 – van Gran Canaria naar Hamburg – 13 dagen – vertrek op 24 april 2022 – vanaf €1699 (all-inclusive)
  • Amadea – van Venetië naar Hamburg – 17 dagen – vertrek op 24 april 2022 – vanaf €2230.

Bekijk hier alle cruises vanuit Rotterdam bij de reisbureaus:

 

ANWB Captain Cruise CruiseOnline MSC Cruises Stip Sunweb TUI Waterproof Cruises & Expeditions Yacht Cruise Company

 

Prijzen genoemd in dit artikel zijn van maart 2021. Door vraag en aanbod kunnen deze prijzen veranderen. Afvaarten kunnen door de Corona-pandemie bovendien elk moment gewijzigd worden. We proberen zo up to date mogelijk te zijn!

Klik zeker even door naar de reisbureaus waar deze reizen boekbaar zijn en je een gratis offerte kunt opvragen 🙂 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)